MNB
MNB - 2

Hírek

Pályázati lehetőségek a Savaria Jövőjéért programban

2019. július 11., 22:54

Újabb pályázati lehetőségek jelentek meg a Savaria Jövőjéért közösségfejlesztés című projekt keretében. A Helyi Akciócsoport Munkaszerevete által megfogalmazott felhívásokra bármely civil szervezet pályázhat meghatározott kritériumrendszer alapján.

Pályázati lehetőségek a Savaria Jövőjéért programban

Július 10-től egészségtudatos és tömegsport-célú rendezvények szervezésére, hátrányos helyzetű emberek elszigetelődésének megakadályozására, képzésére, valamint az ifjúság közösségi helyi identitásának erősítésére lehet pályázni a projekt keretein belül a helyi civil szervezeteknek. Puskás Tivadar polgármester szerint utóbbinak azért is jelentősége van, mert ezáltal szorosabbá válhat a helyi fiatalok Szombathelyhez való kötődése.

Lazáry Viktor - projektvezető
"Maga a CLLD projekt 750 millió forintos kerettel működik Szombathelyen, ebből 650 millió forint lesz kipályáztatva. Ugye a program lényege, ami egyediségét is adja, hogy itt arról van szó, hogy gyakorlatilag a CLLD program keretén belül pályázatok jelennek meg és a helyi civil szervezetek, intézmények, nonprofit szervezetek a saját programjaikat tudják megvalósítani."

A projekt 24 tagszervezettel rendelkezik. Az eseményen megjelent mások mellett a Vas megyei TIT igazgatója is. Bakó Béla szerint nagy lehetőségek rejlenek a pályázatokban, hiszen ezek segítségével plusz támogatásban részesülhetnek a társaság ismeretterjesztő programjai, amelyeket így ki is tudnak bővíteni.

Bakó Béla - igazgató, Vas megyei TIT
"Mi művelődési szabadegyetemben gondolkodunk, tehát megpróbálunk olyan előadássorozatot tervezni, illetve kiállításokat tervezni, amivel valamilyen módon próbáljuk közelebb hozni a város lakossága számára Szombathely jelenét, múltját, történetét, Szombathely alkotóival próbáljuk megismertetni a város lakosságát, ha és amennyiben nyer a pályázatunk."

Mivel ifjúsági programok szervezésére is lehet pályázni, a Vas megyei TIT már felvette a kapcsolatot a helyi és megyei diáksport egyesületekkel, hogy közösen pályázzanak sportos, mozgásos, közösségfejlesztő programok megvalósítására.