Hírek

Panelprogram

2014. augusztus 29., 15:13

Két épület újul meg a panelprogramban Oladon, a Kodály Zoltán utcában. 2009-ben pályáztak   energetikai korszerűsítésre, a munkálatok azonban csak most kezdődtek el. Szigetelnek és a fűtésrendszer egyes elemeit is cserélik, így a lakók várhatóan sokat spórolhatnak majd a rezsin. A beruházás összértéke több mint 60 millió forint.

Panelprogram

A 2009-ben benyújtott panelpályázatot 2011-ben forráshiány miatt felfüggesztette minisztérium. Két évvel később felülvizsgálták, és ismét támogathatónak ítélték. A munka most kezdődhetett meg, szigetelik a Kodály Zoltán utca 18-20. számú házat.

Horváth József - elnök, Bartók Béla Lakásfenntartó Szövetkezet
"A felújítási célok az épület teljes hőszigetelése, a lakószint alatti pincefödém szigetelése, és a fűtés szabályozás, ami egyet jelent a 30 éves épületeknél a srank-szabályzók teljeskörű cseréjével."

A Kodály 26-32-es épület felújítása is heteken belül megkezdődik a pályázat keretében. 126 lakást és mintegy 500 lakót érintenek a munkálatok.

Bartalis István - közös képviselő
"Öt éve vártunk a pályázat óta, hogy becsomagolják a házat energetikai szempontból. A fűtésköltségek csökkenni fognak a lakók számára."

A korszerűsítéshez 20,5 millió forint állami támogatást nyertek, 16 milliót az önkormányzat adott hozzá, a többit a lakóház felújítási alapjából finanszírozzák.  

Rettegi Attila - önkormányzati képviselő
"Örülök annak, hogy ez egyedi támogatás formáján megkapták az oladi pályázók ezt a segítséget. Ez reményt nyújt arra, hogy ha a jövőben leszenk olyan panelpályázatok, amiket az önkormányzat támogatni tud, jó eséllyel a támogatási rendszer kialakítható ehhez."

A szövetkezet eddig tíz panel pályázatot nyújtott be, mindegyik sikeres volt. A hírek szerint szeptembertől indul a panelprogram 3, erre is pályáznak: a Kodály Zoltán utca többi házát és Nagy László utcai épületeket korszerűsítenének.