Hírek

Parkoló a Kőszegi utcai tömbbelsőben

2018. január 15., 14:43

Ősszel adták át, de csak az utóbbi hetekben került be igazán a köztudatba a Kőszegi utcai tömbbelsőben kibővített, zárt parkoló. Ezzel némileg enyhülhet a belvárost jellemző helyhiány.

Parkoló a Kőszegi utcai tömbbelsőben

A terület egy részét már több mint öt éve használhatják a szombathelyiek parkolóként. A korábbi 30 helyett azonban most összesen 76 beállóhely könnyíti meg a belvárosban autózók dolgát a Kőszegi utca 11-17. és 25. számú épületek mögött.

Lakatár Mária
“Itt a NAV meg a hivatalok….. …. decemberben fölfedeztem.”

A férőhelybővítést a Berzsenyi téri parkoló megszüntetése indokolta. A körzet képviselője szerint az új beállóhelyek megnyitásával csökkenthető a többi belvárosi parkoló állandó zsúfoltsága. A Kőszegi utcából az adóhatóság udvara és egy kapualj felől is be lehet hajtani, de gyalogosan is elérhető a terület.

Takátsné Tenki Mária - önkormányzati képviselő
“Ezt a parkolót is… ami a Berzsenyi tér felé helyezkedik el.”

A belváros képviselője egyébként nemcsak ez ügyben, hanem például a Széchenyi utcai, balra kanyarodást tiltó tábla kapcsán is hallatja a hangját - ott a tábla levételét támogatja. Nagy előnye ennek a parkolónak a biztonságosság: sorompó zárja, és térfigyelő kamerák őrzik, és népszerű a korrekt díjelszámolás.

Potyondi Nikolett - kommunikációs és HR-munkatárs, SZOVA Zrt.
“Fontos tudni az, hogy egyik…. parkolódíj, amit ki kell fizetni.”

A területre egyébként 10 ezer forintért havi bérlet is váltható, amely rendszámtól függetlenül több autóval is használható.