Hírek

Pars Krisztián ismét dobókörbe állt

2019. augusztus 26., 13:23

A Dobó SE olimpiai bajnok kalapácsvetője a tapolcai Dr. Papp Pál – Csermák József Kalapácsvető Emlékversenyen vett részt. A cél az idei világbajnokságon való indulás kiharcolása, ám ezen a megmérettetésen pár centiméter híján nem sikerült teljesítenie a 76 méteres kvalifikációs szintet. A férfiak mezőnyében végül Halász Bence, a nőknél Gyurátz Réka győzött.

Pars Krisztián ismét dobókörbe állt

Régóta várt pillanat: Pars Krisztián bemelegít a tapolcai emlékversenyt megelőzően. Az olimpiai bajnok kalapácsvetőnek hosszú kihagyást követően nem ez lett volna az első éles versenye, ám az Atlétikai Magyar Bajnokságon való részvételét az utolsó pillanatokban le kellett mondania.

Pars Krisztián - kalapácsvető, Dobó SE
"Körülbelül kétszer kellett rámelegíteni a versenyre, erre nem voltam felkészülve. És amikor láttam a versenyen, hogy mindjárt leszakad az, elment az egésztől a kedvem, ott abban a pillanatban, én már előtte azt mondtam volna, hogy ne rendezzük meg, inkább későbbi időpontban és ugye szerdára tettük, de szerdán meg nekem nem volt jó abból a szempontból, nem szeretettem volna tovább ezeket a fájdalomcsillapítókat szedni, ennek nem jó hatása van, egy nagyon hosszas szedés után, úgyhogy úgy döntöttem, hogy erre a versenyre teszek fel idézőjelben mindent."

Krisztián 3. szériában dobott 75 méter 97 centiméteres teljesítménye végül a második helyet jelentette számára. Előtte szombathelyi versenytársa, Halász Bence végzett 78 méter 13 centiméterrel.

Pars Krisztián - kalapácsvető, Dobó SE
"Ilyen kevés edzés, idézőjelben kevés edzés sérülten, ez a mai verseny - kihoztam belőle, amit lehetett, edzéseredmény alapján ez a 76 méter körüli eredmény volt várható, de most láttam a mozgásomon, ha tényleg nem akadályozna a térdemben ez a sérülés, akkor itt ma 78-79 méter is lehetett volna és ugye ez egy olimpiai szint."

A világbajnokság 76 méteres kvalifikációs szintjét eddig 25-en dobták meg, az indulói létszám pedig 32. Ez azt jelenti: ha Pars Krisztián kordában tudja tartani sérülését, jó eséllyel mehet Dohába. A szombathelyi atléták újabb nagy dobásaira nem kell sokat várni, hiszen kedden negyedik alkalommal rendezik meg a 4. nemzetközi Németh Pál Memorialt a Sugár úti sportlétesítményben.