Hírek

Pelenkát, ruhát, játékokat osztott rászoruló családoknak az egyházmegyei karitász

2021. február 18., 13:51

Pelenkát, ruhákat és játékokat vehettek át rászoruló kisgyermekes családok a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász központjában. A pelenka a dm Magyarország adománya. Az üzletlánc és a katolikus szeretetszolgálat tíz éve indította el közösen az Együtt a babákért jótékonysági akcióját a nehéz körülmények között élők megsegítésére.

 

Pelenkát, ruhát, játékokat osztott rászoruló családoknak az egyházmegyei karitász

Mozsolicsék két gyermeket nevelnek. A körmendi család is kapott fél évre elegendő pelenkát, ami nagy segítség számukra, hisz a havi kiadásaikat csökkenti, hogy erre nem kell költeniük.

Mozsolicsné Pungor Adrienn
“Pelenkára mindig szükség van, és anyagilag is nagy-nagy segítséget jelent. Van egy óvodás gyermekünk, aki nagycsoportos, és a nagy gyerek nagy gond, kis gyerek kis gond, de a pelenka kerül a legtöbbe - még így is, hogy elég sok anyatej van. Úgyhogy nagyon szépen köszönjük a segítséget, nagyon örülünk neki.”

Az Együtt a babákért program keretében Vas és Zala megyében idén 35 család jutott pelenkához.

A  megajándékozottak gyermekruhák és játékok közül is válogathattak.

Székely János - püspök, Szombathelyi Egyházmegye
“A társadalmunk leghatalmasabb kincse a család. Ezért is nagyon szép ez a mai adományátadás. Kifejezi a tiszteletünket , szeretetünket a családokkal szemben. Nagyon örülnék annak, ha minél több család érezné, hogy az egész társadalom hálás azért a szeretetért, hűségért, életadásért, ami a családokban történik.”

A karitász a rászoruló családokat egyéb felajánlásokkal is támogatja. (19.44) A gyermekeit egyedül nevelő Vilhelmina albérletének havidíjához kap hozzájárulást. Másoknak például a téli időszakban kályhát, fűtőanyagot vásároltak.  

Tuczainé Régvári Marietta - igazgató, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász
“Ebben a nagyon krízisidőszakban igyekszünk főleg a gyermekes családoknak segíteni, hogy a gyermekek semmiben ne szenvedjenek hiányt. “

A kisgyermekes családok mellett idősek és krónikus betegek is kaptak ajándékot. A Béres Alapítvány 265 üveg immunerősítőt ajánlott fel. Ez a jótékonysági program is egy évtizedre tekint vissza, a Szombathelyi Egyházmegyében minden évben más térségbe juttatja el az adományt a karitász: most a Kőszegen és a környező településeken élő érintettek számíthatnak egy-egy üveg Béres Cseppre.