Hírek

Pert nyert a SZOVA

2011. február 04., 14:07
260 milliós pert nyert meg a SZOVA Zrt. az Aréna Savariát felépítő Strabag Kft.-vel szemben, ezt mondta ki a Győri Ítélőtábla. Az ítélet jogerős. A kivitelező nem tartotta be a szerződésben vállalt határidőt, késve adta át a sportcsarnokot a városnak. Emiatt kötbér fizetésére kötelezte a bíróság az építőipari céget.
Pert nyert a SZOVA

A Strabag Kft. még 2004-ben kötött szerződést a SZOVA Zrt. jogelődjével, az Önkormányzati Házkezelési Kft. -vel az Aréna Savaria felépítésére. A 3 milliárdos beruházást azonban nem tudta a kivitelező a vállalt határidőre elkészíteni, így közel féléves késéssel adták át a sportcsarnokot.

A szerződés - késedelmes teljesítés esetén - a vállalkozót napi 0,5%-os kötbér megfizetésére kötelezte, ez - a féléves csúszás miatt - 260 millió forintra duzzadt. Ezt az összeget a számla kiegyenlítésekor a SZOVA Zrt. visszatartotta, a táblabíróság jogerős határozata szerint jogosan. A garanciális munkák elvégzése körül sincs egyetértés a két cég között. Ennek végére is csak egy bírósági ítélet tehet majd pontot.