Hírek

Piacfelújítás

2010. november 19., 15:07
Feltétlenül szükséges a Vásárcsarnok II. számú csarnokának felújítása, mondta a polgármester, miután bejárta a létesítményt. A kereskedők szerint az elavult létesítmény nem vonzó a vevők számára, és a parkolási problémákat is meg kellene oldani.
Piacfelújítás

Az eső ellenére is rengeteg vásárló járta a standokat a II. csarnokban ma a piacon. Az árusítás körülményeire panaszkodnak a kereskedők. Azt mondják, a 40 éves épület megérett a felújításra.

Erdélyi Zoltán - kereskedő
"Ez a mostani multikhoz képest egy ronda, elavult létesítmény. Se fűtés, semmi az égvilágon. Hióuzatos, szeles, az eső becsöpög, a tetőszerkezet rossz,hideg. Ez nem a vevők kedvence, illetve nem lett a kedvence, miután megnyíltak a multik."

A kereskedőknek további ötleteik is vannak, hogyan csalogassák a vevőket vissza a piacra.

Vajda Attila - kereskedő
"A parkolást is meglehetne oldani. Legalább egy óra legyen mindenkinek ingyenes, mivel nem vagyunk versenyképesek."

Évente pár százezer forint jut a Vásárcsarnok épületeinek karbantartására, a szükséges javítások elvégzésére. A II. csarnok felújítására ennél több pénzre lenne szükség, mondta Híradónknak Tóth Imre, a Vásárcsarnok igazgatója, aki Puskás Tivadarral együtt  járta végig a piacot, és ismertette a polgármesterrel az átalakításra vonatkozó elképzeléseket. Ezek között szerepel az aszfalt burkolat cseréje is.

Tóth Imre - igazgató, Vásárcsarnok
"A tetőszerkezeten lévő bevilágításokat olyanra cserélnénk ami a mostani állapottól eltérően nem okoz fejtörést, hogy mikor törnek be a hó vagy erősebb szél miatt. Helyette korszerű, jó fényáteresztő tetőtérbevilágító szerkezetet kell építenünk. Megoldva a padozatot, egy festéssel a II.-es csarnok az I.-es mostani állapotába kerülhetne."

Puskás Tivadar polgármester szerint a II. csarnok felújítása feltétlenül szükséges. Ezt a város is támogatja.

Dr. Puskás Tivadar - polgármester
"A festést mindenképpen meg kell csinálni. Ebben garanciát vállalhatunk, hogy jövőre elkészítjük."

A II-es csarnok műszaki felmérése jelenleg is tart. Csak ezután, várhatóan néhány hónap múlva derül ki, mennyibe kerülne a felújítás. A beruházás finanszírozására még keresik a forrást.