MNB
MNB - 2

Hírek

Pihenőszobára gyűjtenek

2011. február 04., 14:14
A Bercsényi Miklós Általános Iskola jótékonysági estet tartott a Bartók Teremben. A rendezvény célja egy egészségügyi- és pihenőszoba kialakítása az intézményben tanuló sérült diákok számára. Az iskola várja a további segítséget.
Pihenőszobára gyűjtenek

Öt éve folyik integrált oktatás a Bercsényi Miklós Általános Iskolában, az ép gyerekek együtt tanulnak mozgáskorlátozott, hallás- és látássérült társaikkal. A gyógypedagógiai asszisztensek jelezték az iskola vezetőinek, hogy szükség lenne egy olyan helyiségre, ahol ezek a gyerekek napközben pihenhetnek, felfrissülhetnek. Ezt a szobát a történelem szertár helyén alakítanák ki.

A helyiséget újraburkolják és kifestik, ebben a szülők segítenek. A speciális berendezéshez Prugberger Emil ajánlott fel pénzt a képviselői keretéből. Egy vizsgálóasztalhoz hasonló ágyat, a kerekesszékes gyerekek mozgatásához szükséges emelőgépet és ülőtusolót vásárolnának. Az intim szobát nemcsak sérült gyerekek használhatják majd.

Fokiné Rácz Ilona - igazgató, Bercsényi Miklós Általános Iskola

"Húsznál is több gyerekünk van, aki fogja ezt a helyiséget használni. Azok is, akik magatartási, pszichés problémákkal küzdenek, és éppen olyan megbeszélnivalója van, ami nem tartozik az osztályra."

A terveztetéshez mérnökök, építészek felajánlását várja az iskola.

" Szükség lenne a szennyvízelvezetésre is, a folyosó végén lévő egészségügyi helyiségig ki kellene építeni."

A munkálatok finanszírozására adományt gyűjtenek. A gyerekek által készített támogatói ajándékokat február végéig lehet megvásárolni, ebből, és egyéb felajánlásokból eddig több mint 100 ezer forint gyűlt össze. A ma esti jótékonysági eseményen telt házra számítanak, fellépnek az iskola volt tanulói és neves zenészek, művészek is. Ha elegendő pénz gyűlik össze, a tavaszi szünetben megkezdődhetnek az átalakítási munkák.