Hírek

Polgármester-jelöltek szavazása

2010. október 03., 18:53
Szombathelyen négy polgármester-jelöltre lehetett a választáson szavazni. Ott voltunk, amikor a jelöltek az urnákhoz járultak.
Polgármester-jelöltek szavazása


A választás napján a legkorábban dr. Ipkovich György, a város jelenlegi polgármestere kezdte meg a voksolást a négy polgármesterjelölt közül. Az MSZP - Szabadelvű Társaskör Egyesület közös polgármester-jelöltje felesége és lánya társaságában röviddel 9 óra után érkezett meg a Herman Ottó Szakközépiskolában kialakított 53. számú szavazókörbe. Megérkezéséig ebben a szavazókörben 27-en adták le voksukat, de a nap folyamán összesen mintegy ezer embert vártak ide szavazni a szavazatszámláló bizottság tagjai. Ipkovich György az elmúlt 8 évben Szombathely polgármestere volt, most harmadszor indul harcba a városvezetői székért. Szombathely Megyei Jogú Város képviselő-testületének annak megalakulása, azaz 1990 óta tagja.

Balassa Péter, a Jobbik Magyarországért Mozgalom polgármester-jelöltje szintén családjával, feleségével és 21 hónapos kislányával érkezett a szavazásra. A polgármester- és egyben  képviselőjelölt politikus a Sportházban, a 36-os számú szavazókörben dobta az urnába voksát. A Haladás egykori csapatkapitányaként ismert Balassa régóta nyomon követte a városi eseményeket, és mintegy másfél évvel ezelőtt kezdte politikusi pályafutását.

Dr. Gyimesi József, az Együtt Szombathelyért Egyesület polgármester-jelöltje délelőtt 11 órakor fia és felsége táraságában szavazott. A politikus a Zrínyi Iskola Rákóczi Ferenc utcai épületében kialakított 48. számú szavazókörben voksolt. Gyimesi József az elmúlt négy évben az Együtt Szombathelyért Egyesület egyetlen képviselőjeként vett részt a szombathelyi közgyűlés munkájában. Ő vezeti az egyesület listáját, emellett a 10. számú egyéni választókerületben is képviselőjelölt.

Puskás Tivadar a kora délutáni órákban érkezett családjával az Arborétumba. A Fidesz-KDNP-Pro Savaria polgármesterjelöltje itt, azaz a 2-es választókörzetben adta le a szavazatát. A megérkezéséig a szavazók mintegy 22 százaléka voksolt ebben a körzetben. Puskás Tivadar a civil életben mentőfőorvosként praktizál, 2006 óta vesz részt a politikában országgyűlési képvielőként. Két cikluson át a Szombathelyi Önkormányzat Egészségügyi Bizottságának tagja, majd a Vas Megyei Közgyűlés Bűnmegelőzési Bizottságának tagja volt. Először indul a polgármesteri posztért.