Hírek

Polgármesterjelölti vitát kezdeményez a Pro Savaria Egyesület

2019. szeptember 03., 15:49

Polgármesterjelölti vitát kezdeményez a Pro Savaria Egyesület az október 13-i önkormányzati választás előtt. Molnár Miklós elnök hétfőn egyeztetésre hívta a három érintettet: Koczka Tibor és Nemény András megjelent, Balázsy Péter azonban távol maradt.

Polgármesterjelölti vitát kezdeményez a Pro Savaria Egyesület

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje közösségi oldalán azt írta: a szombathelyi ellenzék évek óta az egységét hangsúlyozza, miközben két polgármesterjelöltjük is van - Koczka Tibor és Nemény András -, egységről tehát szó sincs. Szerinte először a saját szavazóik számára kellene egyértelművé tenniük, ki is az ellenzék egyetlen jelöltje.

Balázsy Péter - polgármesterjelölt (Fidesz-KDNP)
"Készen állok a vitára, de a labda az ellenzék térfelén pattog. Fejezzék be a politikai színjátékot, döntsék el, hogy ki a valódi ellenzéki jelölt, ha meghozták a döntést, akkor készen állok a vitára, szívesen vitázok a valódi ellenzéki jelölttel."  

Öt éve is vitát kezdeményezett a Pro Savaria, akkor öt jelölt pályázott a polgármesterségre - emlékeztetett Koczka Tibor, aki az egyesület támogatásával, függetlenként indul a városvezetői székért. Azt mondja, két jelölt van a  jobboldalon, Balázsy, és ő maga. Szeretné befejezni a háborúskodást, ami az elmúlt években a szombathelyi politikai életet jellemezte.

Koczka Tibor - polgármesterjelölt (független)
"A vitára való készség, képesség, az értélmes viták úgy gondolom hozzátartoznak a keresztény-konzervatív értékekhez. Ahogy az is hozzátartozik, hogy meghallgatom a másik véleményét, ne adsj isten még figyelembe is veszem a döntéseknél. Úgy gondolom, egy ilyen polgármesterjelölti vita be tudná mutatni, hogy a jelöltek hogyan képzelik el Szombathely jövőjét a következő 5-10 évben."

Nemény András is szívesen kiáll vitázni, mert úgy gondolja, a lakosságnak meg kell ismernie a jelöltek elképzeléseit, és érdemes a programokat ütköztetni. Szerinte Balázsy fél a nyilvánosságtól, és mások mondják meg neki, mit tegyen. Ha mégis meggondolná magát, szívesen látják a vitán - tette hozzá.

A telefonnál: Nemény András - polgármesterjelölt (Éljen Szombathely! Egyesület)
"A vitának mindenképpen van értelme, Szombathelyért van ez igazából, megvitatása a szombathelyi helyzetnek, a lehetőségeknek, meg a jövőnek, és ezért vállaltuk, vállaltam. Egyáltalán nem félek a vitától, és nekem teljesen mindegy, hogy egy vagy két fidesszessel vitatkozok Szombathely jövőjéről."

A kezdeményező Pro Savaria elnöke levélben kérte Balázsytól, hogy csütörtökön 16 óráig jelezze, részt kíván-e venni a vitán.