Hírek

Postára kerültek a kopogtatócédulák

2010. február 05., 15:28
A helyi választási irodák nagy része, így a szombathelyi is, ma postázta az úgynevezett kopogtatócédulákat, amelyek tartalmazzák a választási tudnivalókat és az ajánlószelvényt. A szelvények megfelelő számú összegyűjtésével válhat valaki jelölté az áprilisi választáson. 


Színében és mintájában is más az ajánlószelvény, mint négy éve. Már a kora reggeli órákban postázták a személyre szóló választási értesítőt. Ezt február 12-ig minden választásra jogosultnak meg kell kapnia.

Dr. Szele Györgyi vezető-helyettes ,Választási Iroda
"A küldemény tartalmazza az 1 db ajánlószelvényt is, amelyen a választó az adatai feltüntetésével ajánlani tudja az általa megfelelőnek tartott jelöltet, hogy valóban jelölté válhasson."

Ehhez ugyanis 750 ajánlószelvényt kell gyűjteni március 19-ig. Nem minden borítékba tettek választási tájékoztatót, csupán háztartásonként egybe, mivel az Országos Választási Iroda a 65 ezer szombathelyi választópolgárnak csupán 18 ezret küldött a vasi megyeszékhelyre.

A választás lebonyolítására 12 millió forint központi forrást kap a város. Ezt - az előző évek tapasztalatai alapján - nagyjából 2 millióval kell kipótolnia Szombathelynek. A választás lebonyolítását segítő és felügyelő szavazatszámláló bizottságok összetételéről a februári közgyűlésen döntenek.