Hírek

Premontreis mozaikok a kórházban

2016. május 13., 16:27

A Premontrei Gimnázium diákjai készítették azt a két mozaikot, amelyek mostantól a Markusovszky Kórház gyermekosztályának betegfelvételi részlegét díszítik.

Premontreis mozaikok a kórházban

Ezzel a gyermekdallal kezdődött a Markusovszky Kórház gyermekosztályának betegfelvételi és vizsgálati részlegén az a kis ünnepség, amelynek keretében a Premontrei Gimnázium tanárai és diákjai jelképesen átadták az általuk készített mesemozaikot az intézménynek. Nagy Lajos, kórház főigazgató példaértékűnek tartotta ezt az adományt és azt hangsúlyozta, az egészségi kultúra kialakításának fontos színterei az iskolák.

Murainé Dancs Jeanette tanár, Premontrei Gimnázium
„Ennek a munkának volt már előzménye, tavaly az iskolánk már készített egy mozaikot a gyerekosztályának. Az idén folytattuk a hagyományt. Az ötletet az iskolavezetés találta ki, mert vagy kisgyermekes anyukák, vagy inkább nagymamák és az ő kérésükre készült ez a mozaik.

Az alkotásokon a Bogyó és Babóca mesék jellegzetes figurái láthatók, amelyek manapság különösen népszerűek a gyermekek körében.

Oroszlán György osztályvezető főorvos
„Mindig nagyon örülünk, ha valamivel színesebbé tudjuk tenni a kórházat és az a célunk, hogy a gyerekek egyre kevésbé érezzék azt, hogy kórházban vannak. A gimnáziumtól már tavaly kaptunk egy nagyon szép ajándékot, egy hasonló mozaikot. Ez most olyan helyre került, ahol a legtöbb gyerek fordul meg.”

A mozaikokat Fazakas Zoltán Márton premontrei apát áldotta meg. A diákok pedig folytatják a munkát, készül az újabb mozaik.

Rába Rebeka tanuló, Premontrei Gimnázium
„Rajzórán már elkezdtük csinálni Szombathelynek a nevezetességeit és szintén ez is egy mozaik lesz, és a Szentháromság szobortól kezdve minden rajta van, ami Szombathelynek fontos.”

A tervek szerint ez az alkotás a Premontrei Gimnáziumot díszíti majd.