Hírek

Program a kis- és középvállalkozások, valamint önkormányzatok segítésére

2011. november 15., 23:00

A vállalatok fejlesztési elképzeléseinek megvalósításához nyújtanak komplex támogatást az ötlet kidolgozásától egészen a beruházás befejezéséig. Szakemberek szerint a vállalkozásoknak és az önkormányzatoknak is nagy szükségük van támogatásra a projektek lebonyolításában.

Program a kis- és középvállalkozások, valamint önkormányzatok segítésére

Nyáron avatták fel az új Iseumot Szombathelyen. Ez az elmúlt időszak egyik sikeres beruházása. Az elmúlt hetekben vehették birtokba a szombathelyiek az új látogatóközpontot az Arborétumban vagy a Bartók Béla körút-Magyar László utcai kerékpárutat. Ezek több hónapos, éves beruházások, amelyek több milliárd forintba kerültek. Szakály Szabolcs osztályvezető azt mondja: ezek megvalósítása az önkormányzat számára sem egyszerű feladat. Segítség nekik is kell.

Szakály Szabolcs, osztályvezető - Városfejlesztési Osztály

Az ötlet kidolgozásától egészen a megvalósításig nyújt átfogó segítséget a Regionális Fejlesztési Holding által kidolgozott új program, amelyet ma mutattak be Szombathelyen. A hazai vállalkozásokat és önkormányzatokat , többek között, pályázatírással, projektmenedzseléssel, vagy a pénzügyi források szervezésével, tudják támogatni, hangzott el az országos bemutató szombathelyi állomásán. A programmal a magyar gazdaság élénkítését szeretnék elérni.

Illés Károly, vezérigazgató  - Nyugat-Pannon Regoinális Fejlesztési Zrt.
A Regionális Fejlesztési Zrt.-nél egy-egy projekt keretében belül max. 150 millió forintot tudunk befektetni. E az összbefektetés értéke. A holdingnál ez lehet magasabb is. Itt egyedi döntések szükségesek akár az önkormányzatok, akár a válllakozások részére.

A Regionális Fejlesztési Holding jövő év elején elindítja országos programsorozatát. Ezen nemzetközi és hazai nagyvállalati, kisvállalkozói, önkormányzati és kormányzati szakemberek beszélgetnek a gazdaság fellendítésének lehetőségéről.