Hírek

PTE nyílt nap

2015. január 21., 16:57

Nyílt napot tartottak a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központjában. Sokan voltak kíváncsiak a képzési kínálatra, mely alapvetően nem változott, továbbra is egészségügyi és szociális területeken szerezhetnek diplomát a hallgatók.

PTE nyílt nap

Megtelt érdeklődőkkel a képzési központ előadóterme. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében felhívta a figyelmet a város gazdag múltjára, kulturális életére, és Szent Márton szellemiségére. Mint mondta, az egészségügyi pálya szolgálat, ha jót teszünk, mi magunk is jobbak leszünk.

Puskás Tivadar - polgármester
"Ez az egészségügyi képzés, ami itt zajlik, ennek a szellemiségnek megfelelően az egészésgügy szolgálóit képzi."

Adrienn Kőszegről érkezett. Érdekli az egészségügyi pálya, már négy éve részt vesz a Vöröskereszt munkájában.  

Molnár Adrienn
"Két szak érdekel, a mentőtiszt és a csecsemő- és kisgyermeknevelő, és azért jöttem el, hogyjobban megismerjem a szakokat."

Alapképzésben ápoló és mentőtiszt, szülésznő, csecsemő- és kisgyermeknevelő, védőnő és szocális munkás szakok indulnak nappali és levelező tagozaton. Továbbá csecsemő- és kisgyermeknevelő valamint szociális munkás felsőoktatási szakképzést indítanak, itt két év alatt lehet szakképesítést szerezni.

Ács Pongrác - oktatási dékánhelyettes, PTE-ETK
"Örvendetes, látva a felsőoktatást, hogy ezekben a képzésekben nem csökken a jelentkezők száma, és azt tudom mondtani, hogy a szombathelyi képzési központban a felvettek száma sem."

A felszólalók mindegyike hangsúlyozta, hogy itt piacképes diplomát lehet szerezni, amellyel Magyarországon és külföldön is elhelyezkedhetnek a fiatalok. Ösztöndíjrendszerrel segítik a diákokat, akik akár szociális alapon is támogatáshoz juthatnak, továbbá szinte mindenkinek tudnak kollégiumi elhelyezést biztosítani. A jövőben további egészség- és sporttudományi képzésekkel bővítenék a képzési palettát.