MNB - 2
MNB

Hírek

PTE tanévnyitó

2018. szeptember 11., 13:49

139 új hallgatóval kezdte az idei tanévet a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Szombathelyi Képzési Központja - ez minden eddiginél több elsőst jelent. A tanévnyitón elhangzott, hogy a jól képzett munkaerőnek a városban mindig lesz helye.

PTE tanévnyitó

Az elmúlt évekhez képest komoly emelkedést mutat az elsősök száma a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Szombathelyi Képzési Központjában: a két évvel ezelőttihez képest közel kétszer annyian választották ezt az intézményt. Mónika ápolónő szeretne lenni - ezt élethivatásának tekinti.

Bencs Mónika
”Nagyon szerettem volna ide bekerülni, mindig is az egészségügyben szerettem volna tovább tanulni, mert családügyileg ez minket érint, és szeretek segíteni másokon.”

Ápoló, szülésznő, védőnő, csecsemő- és kisgyermeknevelő, mentőtiszt képzés indul most az egyetemen. Az öt szakon összesen 139 elsős kezdte meg tanulmányait ebben a tanévben. Őket az intézmény megszépült, korszerű része várta.

Karamánné Pakai Annamária -  képzési igazgató, PTE Egészségtudományi Kar, Szombathelyi Képzési Központ
“A kollégium új ágyakkal, új festéssel várja a frissen érkezett hallgatókat, ez mindenképpen pozitív, egy pályázat keretében került sor a felújításra, és ha megnézzük az udvarunkat, ott is a kosárlabda-pálya, a tornaterem szempontjából is fontos és előremutató.”

Az ünnepélyes tanévnyitón a város polgármestere, Puskás Tivadar az egészségügyi hivatás jelentőségéről beszélt. A diákokat köszöntötte Balázsy Péter megyei jegyző, illetve a kar dékánja.

Betlehem József - dékán, Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar
“Komoly kihívás áll előttünk, hiszen meg kell tudnunk felelni a jelen kor kihívásainak, részben abban a vonatkozásban, hogy Önök azt a bizalmat, amivel bennünket megtiszteltek, meg tudjuk szolgálni, és olyan minőségi tartalomban kaphassanak képzést itt, amely a munkaerőpiacon is jelenthet egyfajta jó elhelyezkedési potenciált.”

Ezzel kapcsolatban Nagy Lajos, a Markusovszky Kórház főigazgatója a hallgatóknak azt mondta, hogy a megyei kórházban várják a jól képzett munkaerőt - nekik mindig biztos helyük lesz ezen a nemes és nehéz pályán.