Hírek

Puskás Tivadar összegezte az elmúlt kilenc évet

2019. augusztus 26., 13:27

Az elmúlt kilenc év szombathelyi eredményeit összegzi az a kiadvány, amelynek anyagát  Puskás Tivadar polgármester mutatta be hétfőn a Városházán.

Puskás Tivadar összegezte az elmúlt kilenc évet

Puskás Tivadar 2010 óta Szombathely polgármestere. Október 13-án viszont új vezetője lesz a városnak - ezért kötelességének érezte, hogy a választókat tájékoztassa az elvégzett munkáról - mondta az eredményeket összegző kiadvány bemutatóján.

Szombathely törődik a fiatalokkal, ez címe az első fejezetnek, amelyben számba veszik az oktatás területén megvalósult infrastruktúra-fejlesztéseket. A gazdasággal foglalkozó részből kiderül, hogy 2010-ben 18 milliárd forint adóssága volt a városnak, ám ezeket a kormány átvállalta, így az önkormányzatnak nem kellett a forrásait törlesztésre fordítani, hanem új beruházásokat valósíthatott meg. Ebben az időszakban több mint duplájára nőtt a város iparűzési adó bevétele, miközben a munkanélküliség jelentősen csökkent. A szombathelyiek szolgálatában fejezetben a közbiztonság javulása, valamint az ügyfélbarát ügyintézés bevezetése áll a középpontban. Szombathely Szent Márton városa is, ennek jegyében programok sora valósult meg az elmúlt években a városban. Továbbá számos nagyszabású kulturális eseményt rendeztek, amelyekhez megfelelő hátteret kínált a Művelődési és Sportház, a Savaria Múzeum és más intézmények felújítása. Hat oldalon keresztül olvashatók a kiadványban a verseny-és szabadidősport eredményei. A Szombathely senkit sem hagy magára fejezet az egészségügyi, a szociális ellátás alakulásáról, az időseknek szóló programokról szól. A város lakóit az értékek kötik össze - fogalmazta meg a polgármester. Elmondta: képviselői keretéből támogatja a kiadvány megjelentetését, amelyet eljuttatnak majd a lakossághoz.