Hírek

Rába László kilépett az MSZP-ből - Sajtóközlemény

2010. július 21., 12:19
Rába László, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) kőszegi szervezetének elnöke, a párt Vas megyei szervezetének elnökségi tagja, 2006-2010 között országgyűlési képviselője, 2010. július 21-ei hatállyal lemondott valamennyi pártbéli megbizatásáról, és egyúttal kilépett az MSZP-ből, amelynek 2000 óta tagja. 
Rába László kilépett az MSZP-ből - Sajtóközlemény


Döntése legfőbb indokaként a párt gyakorlatilag valamennyi szintjét jellemző személyzeti politikát nevezte meg, amely véleménye szerint többnyie nem az egyéni politikusi kvalitásokat, tetteket, a párttagsággal, szimpatizánsokkal polgárokkal való szorosabb kapcsolatépítést preferálja, hanem egy viszonylag szűk csoport befolyásának megőrzését, erősítését szolgálja.

Egy szociáldemokrata értékrendet valló pártnak ezekkel a tendenciákkal fel kellene vennie a küzdelmet, és ennek részeként a helyi társadalmakba, közösségekbe beágyazódott, azok elismert, megbecsült tagjaiból kellene újjáépítenie az MSZP-t, egy olyan igazi baloldali váltópárttá, amely valós és állandó alternatívát jelentene a jobboldali politikai tömbbel szemben. Mivel az erre irányuló törekvést látja, de a konkrét lépéseket messze nem tartja elégségesnek, elkötelezett baloldai gondolkodású emberként élete egyik legnehezebb döntésének nevezte a kilépést.

Rába László politikai pályáját függetlenként folytatja a kőszegi képviselő-testületben, illetve a Vas Megyei Közgyűlésben.