Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Rangos asztalitenisz tornát rendeznek Szombathelyen

Adásban volt: 2018. november 7.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Minden idők egyik legnagyobb létszámmal megrendezett honi nemzetközi korosztályos asztalitenisz-versenyének ad otthont az Aréna Savaria. Az ötnapos viadalon 46 ország több mint 350 játékosa indul majd.

Puskás Tivadar - polgármester
“Nagy öröm számunkra itt Szombathelyen immár hatodik alkalommal rendezhetjük meg a magyar ifjúsági és serdülő nemzetközi bajnokságot. Ahogy elhangzott, nagyjából rekord részvételre számítunk, hiszen a jelentkező versenyzők száma 360.”  

Puskás Tivadar ezekkel a szavakkal nyitotta meg azt a sajtótéjékoztatót, melyen a hatodik alkalommal megrendezett nemzetközi korosztályos asztalitenisz-verseny részleteit ismertették a média képviselőivel. A nemzetközi szövetség által az ifjúsági és serdülő korcsoportok részére kiírt pénzdíjas viadalon Magyarországon még soha nem látott népes mezőny indul majd. Az előzetes nevezések alapján 46 nemzet több mint 350 pingpongozója lép asztalhoz. A rendező magyarok kihasználva a lehetőséget 44 versenyzőt szerepeltetnek majd, akik közül néhányan akár érmes helyezést is elérhetnek. Az viszont biztos, hogy a jövő évi Európa-bajnokságra készülő legjobbjainknak nem lesz könnyű dolguk, ugyanis a szombathelyi viadalok történetében első alkalommal kínai asztaliteniszezők is tiszteletüket teszik az Aréna Savariában.

Lajtai Kristóf - versenyigazgató, MOATSZ
“Fontos felkészülési állomás. Gyakorlatilag nekünk az elkövetkezendő időszakban a legfontosabb torna a 2019-es Európa-bajnokság lesz. Itt nagyon jó lehetőség van arra, hogy a rendezés révén kínai, tajvani, japán versenyzőkkel is tudunk találkozni. Kontinensen kívüli roppant erős ázsiai versenyzőkkel és ez egy nagyon jó lehetőség erre.”

A szerdától vasárnapig tartó viadal programja minden nap reggel kilenc órakor kezdődik és várhatóan 22 óra körül ér majd véget az eredményhirdetéssel. Az érdeklődők ingyen nézhetik meg a földkerekség legjobb utánpótláskorú asztaliteniszezőit. Minden kategóriában indul majd a korosztályos világranglista első három helyezettje.

2018. november 07.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében