MNB - 2
MNB

Hírek

Rangos asztalitenisz verseny novemberben Szombathelyen

2013. augusztus 30., 20:27

Harmincöt ország részvételével ifjúsági - és serdülőkori asztalitenisz bajnokságot rendeznek Szombathelyen az Aréna Savarában november elején. A rangos esemény egyben kvalifikációs verseny is a jövő évi kínai ifjúsági olimpiára.

Rangos asztalitenisz verseny novemberben Szombathelyen

Kalmár Attila
„Szombathely már sokszor bebizonyította, hogy sportszerető és sportértő közönsége van”

A fővárosban tartott sajtótájékoztatón jelentette be a Magyar Asztalitenisz Szövetség és a szervező PannonSport Kft., hogy Szombathely ad otthont az év legrangosabb utánpótlás rendezvényének, a nemzetközi ifjúsági és serdülő korosztályos asztalitenisz bajnokságnak. A felek együttműködési megállapodást is kötöttek.

Lazáry Viktor alpolgármester
„Asztaliteniszben még nem rendeztünk ekkora mértékű világeseményt. Rábólintottunk, hiszen egyrészt a szövetség szándékai is komolyak és rendelkezik azokkal az energiaforrásokkal, ami egy ilyen esemény megszervezéséhez kellenek, másrészt úgy gondoljuk, hogy a korábbi években tartott rendezvényeink mind magas színvonalon és jól sikerültek.”

A versenyeket a 3000 nézőt befogadó Aréna Saváriában rendezik november 6. és 10. között. A csarnok a sportolók felkészüléséhez, bemelegítéséhez is megfelelő helyszínnek tűnik. Mintegy 35 ország sportolóit várják ide, köztük a magyar ifjúsági Európa-bajnok asztalitenisz-párost.

Szudi Ádám, Európa-bajnok asztaliteniszező
„Nagyon fontos verseny, mert hazai közönség előtt mindig nagy élmény játszani. Reméljük sok szurkoló lesz majd a versenyen. Párosként Európa bajnokokként érkezünk, ugyhogy jó játékban bízunk, érmet szeretnénk nyerni mindenképpen. Előtte edző táborozni fogunk, lehet, hogy Szombathelyen.”

A sajtótájékoztatón elhangzott, a szervezők nem a profitot, hanem a sportág minél szélesebb körű megismertetését tartják a fő céljuknak.

Nátrán Roland, elnök, Magyar Asztalitenisz Szövetség
„A világ a magyar asztalitenisz sport a második legeredményesebb, valamikor a 20. század elején előzte meg Kína. De az élmezőnyben vagyunk még mindig, a magyar sportok között pedig az első öt legeredményesebb sportág között van az aztalitenisz, tehát a hagyományokat tekintve kiemelkedő.”

A rangos esemény egyrészt kvalifikációs verseny a jövő évi kínai ifjúsági olimpiára, másrészt jó erőpróba Szombathely számára, hiszen itt rendezik január 29. és február 1. között a felnőtt nemzetközi versenyt is.