MNB
MNB - 2

Hírek

Rapport Richárd holtversenyben az élen a sakk szupertornán

2013. január 15., 16:31

Három fordulót követően a hazai színekben versenyző Sergei Tiviakovval holtversenyben a B-csoport első helyén áll Rapport Richárd a hollandiai sakk szupertornán. A Haladás VSE sportolójának jelenleg 2,5 pontja van.

Rapport Richárd holtversenyben az élen a sakk szupertornán

A hollandiai Wijk ann Zeeben szombaton kezdődött meg az a sakk szupertorna, melynek B-csoportjában szerepel Rapport Richárd. A Haladás VSE 17 esztendős nemzetközi nagymestere eddig  a holland Robin van Kampen és Spike Ernst,  valamint a francia Romain Edouard ellen ült asztalhoz. A vasi sakkozó három fordulót követően minden előzetes várakozást felülmúlva 2,5 ponttal rendelkezik.

Rapport Tamás menedzser
"Én azt gondolom, hogy Ricsi nagyon erős. Aki a partikat élőben követi, azt láthatja, hogy hogyan játszik időelőnyben és időzavarban is. Tahát a küzdelem részében nagyon erős. Én azt gondolom, hogy maximálisan felkészült. Ezt az elmúlt két partija abszolút mutatta, mert azok a partik neki itthon a táblán már szinte kijöttek. Ettől függetlenül olyan erővel játsza meg, hogy az már szinte szupernagymesteri szint."

A vasi sakkozó eddig remekül teljesít: a nyitófordulóban elért döntetlenje után két mérkőzését is megnyerte. A holland szaksajtó is dícséri a magyar sportoló látványos, lendületes, kombinatív játékát. Kiemelik, hogy Rapport szinte minden esetben az első lépésétől kezdve győzelemre tör.

Ruck Róbert edző, Haladás VSE
"Mindenképpen fontos ez. Ez már az U20-as világbajnoki ezüstérmes versenyén is kitűnt, hogy nem csak maga a számszerű eredmény volt nagyon jó, hanem Ricsinek ez a fajta agresszív játékstílusa, ami nagyon tetszik mind a közönségnek, mind a szervezőknek."

Rapport Richárd eddigi teljesítményével kilenccel növelné jelenlegi 2621 élőpontját. A Haladás VSE sakkozója a 13 fordulós hollandia szupertorna negyedik körében az örmény Sergei Movsesiannal mérkőzik meg.