MNB - 2
MNB

Hírek

Rászoruló családoknak oszt papírbrikettet az önkormányzat

2020. szeptember 15., 19:30

A fűtőanyagot a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Kötő utcai telephelyén közfoglalkoztatottak gyártják egész évben. A Városházán már fogadják az igényléseket.

Rászoruló családoknak oszt papírbrikettet az önkormányzat

Ez a nagyteljesítményű ipari daráló aprítja az önkormányzati intézményektől, cégektől, boltokból érkező papírhulladékot.

A darálékot (3:34) brikettáló gép adalékanyag hozzáadása nélkül, nagy nyomáson hengerformára préseli és szeleteli. A papírbrikett nedvességtartalma alacsony, fűtőértéke magas, bármilyen vegyes tüzelésű kályhában, kazánban használható.

Balassa Imre - foglalkoztatási részlegvezető, FÉHE  
"Égési tulajdonságai hasonlítanak a szénhez, nem lobbanékonyan, hanem parázslékonyan ég, fával vegyesen javaslom a fűtését."

A FÉHE brikett-programja 2016 óta sikeresen működik, az üzemben négy közfoglalkoztatott dolgozik, további három fő pedig a szállításban segédkezik.

Németh Klára - ügyvezető, FÉHE Közhasznú Nonprotif Kft.
"Ez egy nagyon sikeres program, hiszen a közfoglalkoztásnak a köz felé tett jellege itt érvényesül. A papírt adományként kapjuk, ez egy innovatív program, amiben olyan terméket állítunk elő, amivel tudnak fűteni a rászorulók."

Családonként 100-200 kg közötti mennyiséget osztanak ki. Az igénylést a Polgármesteri Hivatal Szociális és Intézményi Irodáján lehet leadni. (FELIRAT: Tel.: 94/513-312)

László Győző - alpolgármester
"A kiszállítás később fog elkezdődni a tűzifa osztással együtt, de már elvihető, aki jelentkezik rá, 7 kg-os egységcsomagok, akár egy biciklin el lehet tolni. Bátorítok minden rászorulót, aki úgy érzi, hogy ezzel tudunk neki segíteni, hogy jelentkezzen."

A brikettosztáson túl idén is lesz szociális tűzifa program. Ennek részletei a következő hetekben tisztázódnak.