Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Rekordévet zárt az ingatlanpiac Szombathelyen

Adásban volt: 2019. január 9.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A megyeszékhelyen 500 körüli új lakás és százas nagyságrendű az épülő házak száma is. A folyamatot erősítette, hogy decembertől kiterjesztették a kétgyermekesekre is a CSOK keretében felvehető kedvezményes hitelt, a három vagy több gyermekesek pedig 10 helyett 15 milliót kaphatnak.

Gombamód szaporodtak az új társasházak Szombathely szinte minden pontján. Ebben az Írottkő utcaiban például két ütemben 110 lakás épült. A többségét már el is adták, de még mindig egymást érik az érdeklődők.

Sőt távirányítható is a fűtési rendszere is a lakásoknak. A korszerű épületben az állandó klímát geotermikus energiával biztosítják.

Heckenast István – ügyvezető igazgató, Heckenast Ingatlan Kft.
Talajszondás hőszivattyúval megoldott a lakásoknak a fűtése, hűtése. Ez a mennyezetben és a padozatban futó csöveken keresztül történik. Ezáltal a legegészségesebb klímaberendezés van a lakásban úgy, hogy ezzel együtt vásárolta. Ez viszont rögtön visszahat a rezsiköltségek csökkenésére is.

A beruházó szerint itt a rezsiköltség egész évben annyi, mint másutt egy hónap alatt – ezért is keltek el olyan gyorsan ezek a lakások. Ezekben a társasházakban kis és nagyobb lakások egyaránt találhatók. Az elmúlt egy-másfél évben Szombathelyen 30 %-kal drágultak az új ingatlanok, a támogatási rendszernek köszönhetően viszont nem csökkent a kereslet.

Rácz Dezső Gábor – projektmenedzser, Ister Invest Kft.
A megemelt CSOK, tehát a 10+15 milliós CSOK kifejezetten érezhető. Eddig a kisebb lakásokat keresték, most már a nagyobb és közepes lakásokra is nagyobb a kereslet, miután majdnem a teljes lakást lefedezi az így kapható állami támogatás.

A családok általában olyan lakásokat keresnek, amelyben minden gyermeknek külön hálószobája lehet. A háromgyermekesek már a 10 milliós támogatáson felül 15 millió forint kedvezményes hitelt kaphatnak. Szombathelyen az elmúlt évben közel 500 lakás és több mint 100 ház épült – így a 2018-as év kiemelkedő volt az ingatlanpiac szempontjából – mondja a szakértő. Továbbra is érezhető a befektetési célú vásárlás a városban, ez az arány 30-40 %-ra tehető.

2019. január 09.




Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.



műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében