Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Rekordszámú tagság, jelentős haltelepítés, megszépülő vízpartok

Adásban volt: 2018. január 10.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Ffolyamatos fejlesztések jellemzik a sporthorgászok vasi szövetségének tavalyi munkáját. Januártól több új szabály is életbe lépett, amiről a megyei horgászjegyből lehet tájékozódni.

Főként ragadozóhalak - süllő és csuka - kifogásával próbálkozhatnak januárban a vasi horgászok, de a szokásosnál melegebb idő miatt még a békésebb fajok egyedei is viszonylag aktívak. Közeleg azonban egy fontos határidő.

Fördős István - halászati őr, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
“Állami horgászjegyet és a fogási naplót, megkérem minden horgásztársamat, február 28-áig szíveskedjék leadni az egyesületnél, tagszervezeteknél. És hogyha az újat kiváltja, nagyon fontos, hogy a megyei horgászjegy az állami horgászjegybe, fogási naplóba bele van téve, ezt olvassák át, tanulmányozzák át, ugyanis nagyon fontos információk vannak benne.”

Ráadásul részletesebb és szigorúbb szabályokat tartalmaz, mint az állami. Változás tavalyhoz képest, hogy egyes helyeken az 5 kilogrammnál nagyobb pontyot vissza kell engedni a vízbe. Szintén új szabály, hogy a vízminőség védelme érdekében sok tavon nem lehet 2 kilogrammnál több etetőanyagot használni. A jegyárak követik az inflációt, de az enyhe emelkedésért cserébe a megyei szövetség magasabb kvótákat biztosít, azaz több halat engednek kifogni. Nem panaszkodhatnak egyébként a tagságra: az elmúlt időszakban rekord számú horgászengedélyt váltottak ki.

Puskás  Norbert - ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
“Tavaly közel 8 ezren voltunk, ezt is sikerült még ötszáz fővel növelnünk. És hát ezzel együtt természetesen a horgászatban fontos a halasítás, az is nőtt vele együtt. Pontyból majdnem 43 tonnát tudtunk kihelyezni a Vas megyei vizekbe, keszegfélékből közel 20 tonnát. Ezenkívül még érdekességekre is jutott lehetőségünk, mint például előnevelt halakból közel 400 ezer darab jutott a vizekbe.”

Egynyaras süllőt évtizedek óta nem telepítettek, most 15 ezer darabot helyeztek ki, illetve extra méretű - 7 és 12 kilogramm közötti - pontyból is közel 100 darabot vittek Magyarszecsődre. De nemcsak halasításban, hanem a vízpartok megújításában is folyamatosan fejleszt a szövetség.

2018. január 10.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében