Hírek

Remek hangulatban edzenek a Skorpió BC amatőr, valamint profi ökölvívói

2019. március 01., 19:20

A klub bokszolói közül többen jelentős hazai, illetve nemzetközi versenyen lépnek majd kötelek közé.

Remek hangulatban edzenek a Skorpió BC amatőr, valamint profi ökölvívói

Egyre nagyobb létszámmal működik Szombathelyen a Skorpió Box Club. A Varga Roland által alapított és irányított egyesületben sokan csak kedvtelésből sportolnak, de egyre többen versenyszerűen is űzik a sportágát. Az edzések látogatottságára nem lehet panasza a vezetőedzőnek.

Varga Roland - vezetőedző, Skorpió BC
“Sokan járnak le hozzánk minden rétegből edzeni. Járnak hobbisták, fiúk és lányok, kicsik és nagyok. Versenyzői létszám is egyre bővül, tehát a hobbistákból alakulnak ki a versenyzők. Egyre többen jelzik, hogy szeretnének versenyezni.”

A szombathelyi egyesület egyik legeredményesebb sportolója a jelenleg junior korosztályban versenyző Muhovics Milán, aki már hazai, illetve nemzetközi porondon is letette a névjegyét.  Az 57 kilogrammos vasi bunyós a hétvégén Budapesten lép majd ringbe, ahol a korcsoportja Európa-bajnokságára kvalifikálhatja magát.

Muhovics Milán - ökölvívó, Skorpió BC
“Hétvégén lesz egy válogató mérkőzésem. Ott azokat válogatják ki, akik az Európa-bajnokságra mennek majd később. Eddig nyertem már magyar bajnokságot, diákolimpiai bajnok vagyok és Európa-bajnokságon lettem ötödik.”

A Skorpióban egyre több a női versenyző is. A ifjúsági korosztályban öklöző Oláh-Vadász Antónia családi indíttatásra kezdett el bokszolni és most már korosztályos magyar bajnoknak mondhatja magát.

Oláh-Vadász Antónia - ökölvívó, Skorpió BC
“Nekem a testvérem, Zolika már itt bokszolt két-három éve. Egyszer lekísértem egy edzésre és nagyon megtetszett. Gondoltam, beállok, de csak hobbiszerűen. De aztán Roland megkért, hogy induljak el egy versenyen, az is tetszett és itt maradtam.”

A szombathelyi ökölvívók a tervek szerint idén több jelentős hazai, illetve nemzetközi versenyen is kötelek közé lépnek.  Varga Roland reményei szerint az év végéig az érmeik száma jelentős mértékben megszaporodhat majd.