Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Rendhagyó osztályfőnöki óra a köztársasági elnökkel

Adásban volt: 2012. március 9.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Magyarország államfője a szép magyar beszéd, a testmozgás és az egész életen tartó tanulás fontosságáról beszélt a diákoknak, majd idézett az új alaptörvényből is. Az államfő megtekintette az iskola tornatermében folyó munkát is, ahol a "Segítés Városa" projekt keretében újraéleszteni tanították a diákokat.

A rendhagyó osztályfőnöki órát az intézmény aulájában tartották. 250 tanuló élőben, többi társuk pedig az osztálytermekben hangszórókon keresztül hallhatta az államfőt, aki személyes tapasztalatairól is mesélt. Azt is elmondta, hogy a vendéglátás nem áll távol tőle, hiszen korábban 17 éven keresztül dolgozott egy budapesti szállodában.

"A 17 év talán a legjobb alapja volt az életemnek a következő pályafutáson is esetleg sikeres ügyeim során. Megalpaozta az alázatot bennem. Megalapozta azt, hogy mindenki fontos vendég, hogy minden partnert tiszteletben kell tartani."

Schmitt Pál felhívta a diákok figyelmét a választékos magyar beszéd, a sport és az egész életen át tartó tanulás fontosságára is.

Futó István, igazgató, Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola
"Nagyon jól összecsngetk a rendhagyó osztályfőnöki óra elnök úr által megfogalmazott gondolatai azokkal a törekvésekkel, amelyet nevelőtestületünk is tulajdonképpen magáénak mondhat."

Előadása végén a köztársasági elnök az új alaptörvényből is idézett a tanulóknak. Az államfő az óra végén az intézmény marcipánból készült címerét kapta ajándékba. A diákok úgy vélték, sok hasznos dolgot tanultak a mai rendhagyó órán.

Körmendi Fruzsina
"Szerintem a sport kiemelése is igazán fontos, ugyanis főleg így érettségi idpszakban rengeteget ülünk, rengeteget tanulunk és egyaránt a testenek és a léleknek is fontos a mozgás."

Temesi Péter
"Mielőtt elnök úr idejött volna, én sosem gondoltam volna, hogy ilyen sokszínű ember. Öt különböző nyelvet beszél, ugyanúgy jeleskedik a tanulásban mint a sportban is. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó példa volt az itteni diákok számára, hogy egy igazi példakép jelenhetett meg előttünk."

Az államfő megtekintette a tornateremben a reanimációs gyakorlatot is.

Fancsali Ferenc, testenevelő, Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola
"Ez a segítés városa program keretében zajlik és az iskolánk minden tanulója részt vesz ebben a programban. Minden tanuló kipróbálja gyakorlatban is a babával az újjáélesztést."

Az elmúlt időszakban többször is tartottak rendhagyó órákat a kereskedelmiben. Az igazgató szerint a jeles közéleti személyiségek és a különféle tudományok képviselőinek előadásai színesítik és hatékonyabbá teszik az iskolai munkát.

2012. március 09.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében