Hírek

Jobboldal nélkül döntöttek

2010. augusztus 13., 13:04
Célszerűség és törvényi kötelezettség miatt kellett összehívni a rendkívüli közgyűlést - mondta Ipkovich György polgármester a pénteki sajtótájékoztatón. Hozzátette: sajnálja, hogy az ellenzék nem volt ott az ülésen, ennek ellenére sikerült döntést hozni a napirendre tűzött kérdésekben.
Jobboldal nélkül döntöttek


Új közbeszerzési eljárás kiírásáról döntöttek a képviselők az intézményfelújítások és a Rákóczi úti körforgalom megépítése ügyében. A belvárosi filmszínház digitális átállására nem szavaztuk meg a kért 75 millió forintot, helyette az AGORA vezetését pályázati források felkutatására kértük - mondta a polgármester. A képviselők visszavonták az új parkfenntartó cég megalapításáról korábban meghozott határozatot, ugyanakkor létrehozták az Iseumot működtető társaságot, amelynek vezetésével ideiglenesen Csapláros Andreát bízták meg.

Elfogadták az éjszakai szórakozóhelyekre vonatkozó új rendeletet, ezt azonban csak január 1-jétől léptetik érvénybe a Derkovits lakótelepen, ott is csak kísérleti jelleggel. Czeglédy Csaba alpolgármester elmondta: örül neki, hogy a most megszavazott 50 millió forintból lehetőség lesz 35-40 önkormányzati bérlakás felújítására.

Németh Kálmán alpolgármester felháborítónak tartotta Szakály Gábor felszólalását, amelyben gazdasági érdekből verbuválódottnak nevezte a közgyűlést. Szerinte 100 millió forintból nem lehetett volna új céget létrehozni a város zöldterületeinek karbantartására, az pedig, hogy ki fogja ezt a tevékenységet végezni 2011-től, közbeszerzési eljárás után fog eldőlni.

Kővári Attila az MSZP frakció nevében elsősorban a lakásrendelet módosítását tartotta fontosnak. A szociálisan bérlakásban élők ugyanis mostantól lelakhatják a felújításra befizetett összeget. A bajba jutott devizahitelesek pedig maximum 1+1 évre igénybe vehetik az átmeneti szállást.

Megnyitják az évek óta kihasználatlan MOB házat is, hogy megoldják a nappali tagozatos felsőoktatásban tanulók lakhatási gondjait. Személyi kérdésről is döntött a közgyűlés, a Közbeszerzési Bizottság létszámát 7-ről 8-ra emelték, az új tag Soós József lett.