Hírek

Rendkívüli ülést tartott a gazdasági bizottság

2018. január 16., 16:21

Több, a város forgalmi rendjét érintő döntést hozott hétfői rendkívüli ülésén a szombathelyi közgyűlés gazdasági és városstratégiai bizottsága. Ennek eredményeként a Széchenyi utca végén 24 órán belül leszerelik a balra kanyarodást tiltó táblát.

Rendkívüli ülést tartott a gazdasági bizottság

A Berzsenyi tér felújítása után új forgalmi rendet alakítottak ki a Széchenyi és Szily János utca kereszteződésében. A belváros forgalmának csillapításának érdekében a  Széchenyi utca végén balra kanyarodási tilalmat vezettek be. Az új szabályozás azonban nagy vitákat váltott ki az autósok körében, ezért lakossági és képviselői kezdeményezésre a gazdasági és városstratégiai bizottság hétfőn rendkívüli ülésén napirendre tűzte a kérdést. A körülményeket mérlegelve a testület úgy döntött, feloldják a balra kanyarodási tilalmat, és 24 órán belül leszerelik a tiltótáblát.

A bizottság döntése alapján változik a forgalmi rend a közelmúltban átadott Szent Márton téren is, amely az eddigi kizárólagosan gyalogos zóna helyett kerékpáros és gyalogos övezet lesz. Így biztosítva a közvetlen összeköttetést a téren át a Barátság utcai kerékpárút felől a Szent Márton utca irányába. A gazdasági bizottság egyetértett azzal is, hogy Széll Kálmán utca 51. szám alatti tömbbelsőben várakozási korlátozást vezetnek be a garázsok előtti területen. Az új forgalmi renddel kapcsolatos jelzőtáblák kihelyezési határideje 2018. február 28.