Hírek

Rendkívüli ülést tartott a gazdasági bizottság

2019. március 11., 15:27

Nem sikerült megtárgyalni az összes napirendi pontot a legutóbbi közgyűlésen, ezért szerdán ismét összeül a képviselő-testület. Ezt megelőzően hétfőn rendkívüli ülést tartott a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság, ahol négy határozati javaslat került terítékre. Támogatták a 2019. évi átmeneti gazdálkodásról szóló rendelet megalkotását, és újra a közgyűlés elé kerül a Szombathelyi Médiaközpont ügyvezetőjének visszahívása.

Rendkívüli ülést tartott a gazdasági bizottság

Ha a közgyűlés adott év március 15-ig nem fogad el költségvetési rendeletet, átmeneti gazdálkodásról szóló jogszabályt kell alkotni a működőképesség fenntartása érdekében. Eszerint a közgyűlés felhatalmazza a polgármestert és a költségvetési szervek vezetőit, hogy a bevételeket folytatólagosan beszedje, illetve kiadásait teljesítse a 2018. évi előirányzatokhoz viszonyítva. Nemény András módosító javaslatot tett: a három alpolgármester aláírásához kötötte volna a 30 millió forintos rendkívüli polgármesteri keret felhasználását, ezt a bizottság leszavazta, az átmeneti gazdálkodásról szóló rendelet megalkotását pedig támogatta.

Megszavazták, hogy ismét a közgyűlés elé kerüljön a Szombathelyi Médiaközpont ügyvezetőjének visszahívásáról szóló napirendi pont. Mint ismert, a február 28-i ülésen a képviselők Lovass Tibor menesztéséről határoztak. Puskás Tivadar polgármester ismételt tárgyalást kezdeményezett az ügyről, mert szerinte a döntés sérti az önkormányzat érdekeit.

A bizottság nem támogatta Németh Gábor SZOVA-vezérigazgató visszahívását, és elfogadta a képviselői keret felhasználásáról szóló javaslatot.