Hírek

Rengeteg Agora rendezvény 2012-ben is

2012. január 19., 16:05

Nagyszabású programsorozattal várja az érdeklődőket 2012 első félévében is az Agora Kulturális Központ. A részleteket ma sajtótájékoztatón ismertették. A Művelődési és Sportházban vasárnap rendezik majd a Kultúra Napi Díjátadó Gálát, melyet a Magyar Állami Népi Együttes jubileumi műsora követ.

Rengeteg Agora rendezvény 2012-ben is

Az Agora-Gyermekek Házában hétfőtől a magyar nyelvé és irodalomé lesz a főszerep a Gyermek Kulturális hét keretében, februárban néprajzi heteket, márciusban művészeti fesztivált, majusban pedig gyermeknapot rendeznek. Lesz majd farsangi és húsvéti játszóház, kányavári kirándulás és számos kézműves foglalkozás is. Továbbra is artmoziként üzemel, de a tervezett digitális átállás után premierfilmekre is várja majd a közönséget a Savaria Filmszínház. A szabadtéri programok sorában az Agora saját gasztronómiai és tehetség-felkaroló fesztivált is szervez majd májusban.

Grünwald Stefánia - igazgató, Agora Kulturális Központ

Számos zenei programot is kínál az Agora. Szombathelyen koncerteznek majd egy retro show keretében a Neoton Família sztárjai. Új lemezét mutatja be a Csík Zenekar, és a dunántúli városok közül egyedül nálunk lép fel a Quimby. Márciusban, az Agora Fesztiválon a helyi zenekarok mellett a Kiscsillag is színpadra lép. Komoly zenei csemegének ígérkezik a 100 tagú cigányzenekar húsvéti nagykoncertje, az Omega 50 éves jubileumi koncertje és rendhagyó programmal készül Szombathelyre Presser Gábor is.