Hírek

Román ellenfelet kapott a Falco a kosárlabda BL-ben

2019. július 08., 16:58

Romániai ellenfelet kapott a Falco-Vulcano Energia KC csapata a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája-selejtezők első körében. Gráczer György szerint nehezebb ellenfelet is kaphattak volna. A klubvezető bízik a továbbjutásban és abban, hogy a földrajzi fekvésnek hála, sokan elkísérik majd a bajnokot idegenbe is.

Román ellenfelet kapott a Falco a kosárlabda BL-ben

A Nagyvárad együttesével sorsolták össze a szombathelyi alakulatot. A román bajnok a Nagyszebent verte a döntő párharcában 3:1 arányban.

Gráczer György - ügyvezető, Falco-Vulcano Energia KC
"Bízom benne, hogy a szakmai stáb egy olyan taktikát fog alkalmazni, ami a 2 mérkőzés alapján a Falco továbbjutását eredményezi. A második körben a lett topcsapat, a Ventspils lesz az ellenfelünk, aki ugye bejutott a bajnoki döntőbe, de most éppen a Riga nyert, de előtte több éven keresztül a Ventspils volt a bajnok."

A párharc első összecsapását szeptember 17-én rendezik Szombathelyen, a visszavágót három nappal később játsszák. Amennyiben a szombathelyiek továbbjutnak a 2. körbe, szeptember 26-án, illetve 29-én csapnak össze a Ventspilsszel. További hír a sárga-feketék háza tájáról, hogy a sikerkovács Okorn-Konakov edzőpáros további 2 évig marad. A lejáró szerződésű játékosok közül Bíró Olivér meghosszabbította kontraktusát, és Váradi Benedekkel kapcsolatban is közel állnak a felek a megegyezéshez.

Gráczer György - ügyvezető, Falco-Vulcano Energia KC
"Filipovity Markot igazoltuk, aki 2 méter 6 centiméter, 23 éves 3-as, 4-es posztra, és a legfrissebb igazolásunk az amerikai egyetemről hazatérő Krivacsevics Marko, aki 22 éves, 2 méter 6 centiméter, 4-es, 5-ös poszton bevethető játékos. vele kapcsolatban annyi, hogy még az ős Falcoban édesapja Krivacsevics Draguljob a "90-es évek elején meghatározó játékos volt."

A légiósok száma attól függ majd, hogy a további magyar kiszemeltekkel sikerül-e megegyeznie a klubnak. A bajnoki címvédő felkészülése a tervek szerint augusztus elején kezdődik.