MNB
MNB - 2

Hírek

Sajtóbejárást tartottak a szombathelyi Haladás Sportkomplexumban

2017. október 19., 22:13

A beruházás az elmúlt 20 év legjelentősebb fejlesztése a vasi megyeszékhelyen. A szemlén a Haladás Labdarúgó Kft. tulajdonos sportigazgatója, Illés Béla és a HVSE elnök-helyettes sportigazgatója, Bokor Zsolt is részt vett.

Sajtóbejárást tartottak a szombathelyi Haladás Sportkomplexumban

"Hát körülbelül egy órás túrára lehet számolni, nagyjából ez a hossza a túrának."

Strobl Ákos projektvezető kalauzolásával vágtak neki a sajtó munkatársai a túrának. Először a sportcsarnok földszintjén lévő birkózóknak, ökölvívóknak, súlyemelőknek kialakított, korszerű eszközökkel ellátott edzőhelyiségeit mutatták be. Ugyanitt található egy konditerem és a bemelegítő folyosó is. Szemügyre vehettük a Haladás labdarúgóinak új öltözőjét is, ahol már minden készen áll a játékosok fogadására. Az öltöző melletti műfüves teremben melegíthetnek be a futballisták a mérkőzéseket megelőzően. A sportkomplexum részét képezi egy UEFA IV. besorolású, 8940 darab ülőhellyel, és teljes egészében fedett lelátóval rendelkező futballpálya. A sajtó munkatársai a pályabejárást követően a felső szint felé vették az irányt. Az 500 hazai néző befogadására alkalmas multifunkcionális sportcsarnokot a kézilabdázók, futsalosok, röplabdázók és az utánpótlás labdarúgó játékosok foglalhatják majd el.

Bokor Zsolt - elnök-helyettes sportigazgató, HVSE
"Bárki, aki ide beteheti majd a lábát sportolóként, sportvezetőként, az egy egészen más világba csöppen, mint amihez szoktunk. Egy pár hónappal ezelőtt elkezdtük itt a Kenderesi úton, a szomszédban a nagypályákat építeni és akkor még edzés közben a gyerekek átnézegettek ide és figyelték, hogy ez ennyi idő alatt hogyan készül majd el, és tényleg elkészült."

A legendás gólvágó, Illés Béla pályafutása idején csak álmodni lehetett egy ilyen multifunkcionális sportkomplexum létrehozásáról.

Illés Béla - tulajdonos sportigazgató, Haladás Labdarúgó Kft.
"Magyarországon, hogy ha jó a csapat, vagy van eredmény, akkor jönnek ki a nézők. Az elején biztos, hogy nagy az érdeklődés és a várakozás a szurkolók részéről. Az biztos, hogy utána az kell, hogy a csapat egy olyan játékot nyújtson a stadionban, hogy minél többen kijöjjenek, ez a célunk."

A nemzetközi szabványoknak megfelelő létesítményt és rekreációs övezetet a tervek szerint november 8-án avatják fel.