Hírek

Sajtótájékoztató közgyűlés után

2011. április 22., 14:11
Nem volt zavartalan a tegnapi közgyűlés. Puskás Tivadar polgármesternek rövidebb szünetekkel többször is meg kellett szakítania a munkát. Többek között akkor is, amikor Gyebrovszki János mszp-s képviselő sértő megjegyzést tett a polgármesterre, amelyért később bocsánatot kért a város vezetőjétől- hangzott el a mai közgyűlés utáni sajtótájékoztatón.
Sajtótájékoztató közgyűlés után

Megdöbbentőnek nevezte Molnár Miklós, hogy amíg a 2010-es több száz milliós pénzmaradványról kérdés nélkül igennel szavaztak az ellenzéki képviselők, addig néhány milliós tételről hosszú viták alakultak ki a tegnapi ülésen. A tartalékba került összegből 150 millió forintot a nehéz helyzetbe kerülő önkormányzati intézmények számára különítettek el. Ebből azonban csak a Gazdasági, Pénzügyi és Jogi Bizottság jóváhagyásával lehet majd felhasználni. Lazáry Viktor alpogármester megköszönte a hivatal dolgozóinak a város fejlesztési programjának elkészítésében végzett munkáját. Az ellenzék szerint is olyan tanulmány készült, amely jó irányba viheti a város fejlődését- tette hozzá. Szakály Gábor frakcióvezető összeegyezhetetlennek tartotta a képviselői esküvel, hogy egy városi képviselő, Czeglédy Csaba az önkormányzattal perben álló Unihall Kft. jogi képviselőjeként járjon el. Gyebrovszki Jánosnak azért kellett lemondania a Közbeszerzési Bizottság elnöki posztjáról- mondta-, mert nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre az ülésen, ártatlannak tartja-e magát az ellene felhozott sikkasztási ügyben.

Az MSZP sajtótájékoztatóján Horváth Attila képviselő arról számolt be, hogy részben megkapták Puskás Tivadar polgármester válaszát arra a kérdésükre, hányan jártak rosszabbul az 1 kulcsos személyi jövedelemadó miatt az önkormányzati cégeknél és intézményeknél. Ez az mszp-s képviselő szerint több mint 300 dolgozót érint, és egyelőre nincs forrás a kompenzációra. Ceglédy Csaba felháborodását fejezte ki amiatt, hogy kérésük ellenére sem került ellenzéki jelölt a három, újonnan megválasztott személy közé a Vasivíz Zrt. felügyelő bizottságába és igazgató tanácsába, és erről zárt ülésen született döntés. Üdvözölte viszont azt a döntést, hogy ezentúl 14 napon belül kötelesek az önkormányzati cégek vezetői írásban válaszolni a képviselők által feltett kérdesekre.