MNB
MNB - 2

Hírek

Sajtótájékoztatón ismertették az AGORA tavasz-nyári programjait

2016. április 19., 17:25

A hagyományokhoz híven idén is nagy hangsúlyt kap a tánc és a zene, de a foci EB apropóján az EPCOS támogatásával szurkolói házat is szerveznek.

Sajtótájékoztatón ismertették az AGORA tavasz-nyári programjait

Az Energy Dance Team bemutatójával kezdődött a sajtótájékoztató, sejtetve, hogy a következő hónapokban több táncos rendezvényre is számíthatnak a szombathelyiek. Az AGORA az idei tavaszi-nyári időszakban is tartalmas programkínálattal készül.

Puskás Tivadar - polgármester
"Kultúra nélkül az életünk sivár és tán nem is működik."

Idén 51. alkalommal rendezik meg a Savaria Nemzetközi táncversenyt és ismét lesz Quadrille Nemzetközi Táncfesztivál. Május 29-én tartják a városi gyermeknapi forgatagot, júniusban ezúttal sem marad el a Szentivánéji vigasságok, és a kortárs művészetek iránt érdeklődők kedvelt rendezvényét a Bloomsday-t is újra megszervezik.  

Parais István - igazgató, AGORA
"Röviden annyit mondhatok talán kollégáim nevében is, hogy elindult a ház. Képletesen is, időben és térben egyaránt, hiszen az itteni, benti március 15-i Sportházas programok mellett a város szinte összes területén jelen vagyunk, nevezetesen - többek között - a Fő téren a Mienk itt a tér programsorozattal, de a Csótó körüli Szentivánéji programsorozattal is."

A focidrukkerek és a mozirajongók is megtalálják a számításukat.

Takács Balázs - ügyvezető igazgató, TDK - EPCOS Kft.
"Az egyik, amit az EPCOS Kft támogatni kíván ebben az évben a szurkolói ház, amikor a Sportházban végigszurkolhatjuk, végigizgulhatjuk a magyar válogatottal a mérkőzéseket, reméljük, hogy nem csak a hármat, hanem többet is. A másik programunk pedig a Fő téren egy kertmozi rendezvény, ahol magyar és külföldi filmeket tekinthetnek meg."

A legközelebbi program április 30-án a 13. Tánc Világnapja lesz a Fő téren.