MNB
MNB - 2

Hírek

Csökkenhet az önkormányzati lakások bérleti díja

2010. október 23., 20:10

Amennyiben a a jövő csütörtöki közgyűlés elfogadja a javaslatot, akkor 2011 január elsejétől 20%-al csökkenhet az önkormányzati lakásban élők bérleti díja.

Csökkenhet az önkormányzati lakások bérleti díja

Mivel az előző városvezetés 2008 január elsejétől 100%-al megemelte az önkormányzati lakások bérleti díját, egyre romlott a fizetési fegyelem és mára 200 millió forintos tartozást halmoztak fel a lakók- így jellemezte a 2010 végére kialakult helyzetet Marton Zsolt alpolgármester. Ennek az összegnek a hiányában viszont nincs lehetőség a lakásfelújításokra, ezért jelenleg is 150 lakás áll űresen.

Marton Zsolt - alpolgármester, SZMJV
"Ha azonnali intézkedések nem történnek, akkor azonnal össze omlik a városi bérlakás rendszer."

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a jelenlegi bérleti díjak már voltak versenyképesek a paci árakkal. A mostani csökentéssel  egy másfél szobás lakás bérleti díja 9-10 ezer forinttal lesz kevesebb és ettől azt várják, hogy kevesebben lesznek a hátralékot  felhalmozók. Még ebben az évben tervezik egy új lakásrendelet ekészítését is.

Szakály Gábor - tanácsnok
"Egyik legfontosabb feladatomnak tekintem azt, hogy a bérlakások kiutalási rendszerében megszüntessük a protekcionizmust, amely jellemző volt az előző évek gazdálkodására."

A régi támogatási rendszer továbbra is érvényben marad. Decemberben megállapítják az új díjakat, a csökkentett összeget januártól számlázzák a bérlakásokban élőknek.