MNB
MNB - 2

Hírek

Sajtótájékoztatót tartott a rendőrség

2013. október 10., 18:45

Hegyháthodászon rejtette el összetört terepjáróját az a 47 éves osztrák vadász, aki vasárnap este halálra gázolt egy kerékpárost Körmendnél. A rendőrök 48 órán belül elfogták a cserbenhagyót. Tíz évet is kaphat.A rendőrség sajtótájékoztatóján egy szombathelyi, lopásokkal gyanúsított férfi ügyében is tájékoztatták a média képviselőit.

Sajtótájékoztatót tartott a rendőrség

Ezeket a felvételeket a rendőrség munkatársai készítették. Jól látszik, hogy a zöld terepjáró erősen roncsolódott az ütközéskor. Műszaki szakértők bevonásával azonosították a járművet,amivel az osztrák vadász halálra gázolta a szabályosan, kivilágított biciklivel közlekedő, láthatósági mellényt viselő férfit.

Szendrődi Barnabás-mb. kapitányságvezető,Körmend
“Az ütközés pillanatában már meghalt,mert megállapításra került, hogy 76 méterre, az ún. kiütési ponttól, 76 méterre találtuk meg a holttestet, az út közepén. Illetve 64 méterre a kerékpárt. Az út menetirány szerinti jobb oldalán, tehát Körmendről,ha Nádasd irányába haladunk.”

A körmendi rendőrök lezárták a határokat, tanúkat hallgattak meg, térfigyelő kamerák felvételeit elemezték, de együttműködtek az osztrák rendőrökkel is. Hegyháthodászon, egy fészerben találták meg az elrejtett autót. Az osztrák vadászt is itt fogták el. A rendőrség még vizsgálja, hogy a telek magyar tulajdonosának milyen szerepe lehet az ügyben.A cserbenhagyót halált okozó, gondatlanságból elkövetett közúti baleset és segítségnyújtás elmulasztása miatt vádolják,akár 10 évet is kaphat.

Egy másik, szombathelyi ügyben is tájékoztatta a sajtó munkatársait a rendőrség. Egy 29 éves, munkanélküli, a gyanú szerint kábítószerrel élő férfi , elsősorban idős emberektől lopott az utcán kézitáskát és ékszereket is. A rendőrök  őt is elkapták.

Balogh Tamás- osztályvezető, Bűnügyi Osztály
“Keresünk egy hölgyet és egy urat, két idősebb sértett, mindkettő bűncselekmény kísérlete augusztusban történt ez évben. Egyik az Ősz utcában, a Joskar-Ola lakótelepen,a Hajnal presszó közelében,ott egy hölgyet támadott meg, a kézitáskáját próbálta elvenni a már ismert elkövető, míg a másik sértett egy úriember,akinek az autóstáskájára irányult az eltulajdonítási szándék.”

Mindkét esetben meghiúsult a bűncselekmény, a sértetteket kéri a rendőrség, jelentkezzenek.