Hírek

Sakura Karate Kupa

2018. február 21., 21:40

Tizenynolcadik alkalommal rendezték meg a Sakura Karate Kupát, melyen ezúttal stílszerűen 18 csapat képviseltette magát. A vasi egyesületek alaposan kietettek magukért: összesen 19 aranyérmet gyűjtöttek be.

Sakura Karate Kupa

Népes mezőny állt rajthoz az idei Sakura Kupán. Összesen 58 kategóriában 18 egyesület sportolói léptek tatamira. A közel 150 karatéka Magyarországról, illetve Szlovéniából érkezett a Brenner-iskola sportcsarnokába. A vasi színeket a Budoka SE, a Leo Karate-do SE, a Karate-do Club Kőszeg, a Tápláni KSE, valamint a rendező Sakura Egyesület képviselte, melynek a szombathelyi és a vasvári dojójából is voltak indulók.

Katona Péter - főszervező, Sakura Egyesület
“Tizennyolcadik alkalommal rendezzük meg a Sakura Karate Kupát, ami az  idén először “országos verseny” minősítést kapott. Azt tudni kell, hogy a WKF-karate olimpiai sportág lesz. Bízunk abban, hogy a versenyzőink 2020-ben részt tudnak majd venni a tokiói olimpián. Ehhez egy lépcsőfok a Sakura Kupa, amit 18. alkalommal rendezünk.”  

A verseny nyitóceremóniáján részt vett Hende Csaba is. Az Országgyűlés alelnöke a sport testet és lelket formáló pozitív hatásaira hívta fel az egybegyűltek figyelmét.  

Hende Csaba - országgyűlési képviselő
“Rendkívül fontos, hogy a fiataljaink megtanuljanak sportszerűen küzdeni. Megtanulják azt a technikát és kultúrát, amely a japán népet oly naggyá tette a történelme során. Amely a szellemét úgy megedzette és megacélozta.”

A versenyzők közül a legkisebbek az 5-6 évesek között indultak, míg a legidősebbek az 50 feletti korcsoportban. A legtöbben az utánpótlás korosztályokhoz tartoztak, így a szombathelyi Djordjevic Verko is.  

Djordjevic Verko - versenyző, Sakura Egyesület
“Sokat készültem és minden nap edzettem két órát. Nagyon várok egy jó eredményt, hogy győzzek.”

A versenyen kifejezetten jól szerepeltek a vasiak. A formagyakorlatban és a küzdelemben összesen 19 első helyezést gyűjtöttek.