Hírek

Sárkányhajó-fesztivál

2017. július 17., 16:26

Ötödik alkalommal rendezték meg a Szombathelyi Sárkányhajó-fesztivált a Csónakázó-tavon. A jó hangulatú versenyen közel 800 versenyző ragadott evezőlapátot.

Sárkányhajó-fesztivál

A parton is fergeteges hangulatban készültek a sárkányhajós csapatok a versenyre.

Járosi Péter -  elnök, Magyar Sárkányhajó Szövetség
"Közel 800 versenyző fog itt ezen a napon megmérkőzni egymással 4 kupában itt a nap során. Délelőtt az Open Kupában illetve a Házisárkányok Kupájában, valamint délután a Vegyes Kupában és a Maraton Kupában fognak versenyezni."

A tavalyi évhez képest kegyesebb volt az időjárás a versenyzőkkel, bár az időnként szemerkélő eső így is megnehezítette az evezősök dolgát.

Németh Dániel - versenyző, iQor csapat
"A szél miatt kicsit felkorbácsolja a hullámokat, szóval picit nehezebb volt most a pálya, de úgy éreztem, hogy mindenki beletett apait-anyait, szóval bízom benne, hogy jó időeredményt értünk el."

A parton szép számú közönség jött össze, hogy buzdítsa a csapatokat.

Grünwald Imre
"Énszerintem most jók leszünk, majd meglátjuk, ugye a verseny elején vagyunk de nagyon nagyon szurkolunk. Te is szurkolsz? Szurkolsz a csapatnak? És kik a legjobbak? Az iQorosok a legjobbak, bizony."

A korábbi évekhez hasonlóan idén is több nagyvállalat állított ki csapatot, hogy a sportban is összemérhessék tudásukat.

Döbörhegyi István - csapatkapitány, BPW Sárkányfutómű
"Most már harmadik éve lesz az idei, hogy elindulunk, az előző két évben két harmadik helyezést szereztünk. Azt gondolom, hogy az idei év jobb lesz, talán előbbre tudunk lépni úgy divízióban is mint helyezésben is."

Az eredménynél talán még fontosabb volt a közsségépítés, és persze az, hogy a csapatok jól érezzék magukat a rendezvényen.