MNB
MNB - 2

Hírek

Sárkányvár, harci püfölő, logikai játékok, mozi-sátor

2012. május 29., 15:48

A bölcsődésektől a felső tagozatosokig, minden korosztálynak kínáltak programot hétvégén a Történelmi  Témaparkban. Az AGORA Kulturális Központ ötödik alkalommal szervezte meg a Gyermeknapi Forgatagot, amelyen az ismert ügyességi játékok, kézműves programok mellett több újdonság is várta a kicsiket és a nagyobb gyerekeket.

Sárkányvár, harci püfölő, logikai játékok, mozi-sátor

Míg a legkisebbek a Babasátorban játszhattak, a nagyobbak kézműves foglalkozásokon vehettek részt: bőrből nyakba akasztható pénztárca, agyagból kis edény készült, és volt, aki a csuhébábut választotta.

Karácsony Ilona
Pillangót készítünk éppen, csak én segítgetek, mert itt már közben elkészítették a szárnyát.

Hosszú sorban várakoztak a gyerekek, hogy bejussanak a Tűzokádó sárkány birodalmába. Hét próbát kellett kiállniuk, hogy megszelídítsék az egyfejűt.

"A sárkánytojásokat be kell tenni a fészekbe."

Aki megtalálta a kincset, leszüretelte az aranyalmát és a többi feladatot is megoldotta, megsimogathatta a megszelídített sárkányt. Ez volt a legnépszerűbb program, de a többi helyzsínen is érdekes játékok várták a kicsiket és a nagyobbakat.

Mayer Julianna
Voltak ilyen királyos játékok, hogy össze kellett szerezni a pcséteket, 7 pecsétnek össze kellett gyűlnie, meg kézműveskedtem, és itt maj kipróbáljuk ezeket a többi játékokat itt.

Az idén ötödik alkalommal szervezte meg az AGORA Kulturális Központ a gyermeknapi forgatagot.

Kiss Andrea - intézményegység-vezető, AGORA
A fő profilja a gyermeknapnak az, hogy a színpadi produkciók - amit itt mellettük hallunk dübörögni - mellett mindig legyen valami olyan, amiben sok kisgyerek egy időben játszani tud.

Egymást váltották a programok a színpadon, és nagy volt a nyüzsgés a Fekete István Állatvédő Egyesület sátránál is, ahol gazdira váró kutyákkal játszhattak a gyerekek.

Hábetler Lilla
Hazavinném. - És hogy gondoznád? - Hát, a testvéremmel gondoznám, és együtt csinálnánk vele mindent. És játszanánk vele, meg etetnénk.

A gyermeknapi program csatlakozott az Országos Rajzfilmünnephez. A Mozi-sátorban  magyar népmeséket és más népszerű filmeket vetítettek.