Hírek

Savaria Röplabda Kupa, szombathelyi válogatott játékossal

2019. augusztus 09., 13:24

38. alkalommal rendezik meg Szombathelyen augusztus 10 és 14 között a nagy hagyományokkal rendelkező Savaria Röplabda Kupát. A magyar női válogatottnak ez lesz a budapesti Európa-bajnokság előtti főpróbája, ahol Görögországgal, Spanyolországgal, Franciaországgal és Szlovéniával mérik össze erejüket Bodovics Hannáék.

Savaria Röplabda Kupa, szombathelyi válogatott játékossal

A majd 4 évtizedes kupa legemlékezetesebb momentumait a verseny egyik alapító atyja, Dancs János és Puskás Tivadar polgármester idézték fel. Jan De Brandt szövetségi kapitány szerint ez lesz az utolsó lehetőség arra, hogy a 18 fős keretet 14 tagúra szűkítse.

Jan De Brandt - szövetségi kapitány
"Ellenfeleink - a spanyolok, franciák, szlovének, görögök - erősek, nagyjából azon a szinten vannak, mint mi, mindegyikükkel játszottunk már korábban és emiatt is tökéletes felkészülési torna ez számunkra, hiszen még játszani is fogunk ellenük."

A válogatottnak szombathelyi születésű tagja is van. Bodovics Hanna 5 éve hagyta el a vasi megyeszékhelyt a Vasas kedvéért. Most a Békéscsaba röplabdázójaként kell megküzdenie azért, hogy a válogatott tagja lehessen az EB-n.

Bodovics Hanna - röplabdázó, BRSE
"Nem erre hoztuk ki a csúcsformánkat, ez, mint elhangzott az utolsó felkészülési lehetőség az Európa-bajnokságra. De mindenképp szeretnénk jó helyen végezni, és egyénenként is mindenki nagyon hajt, ez az utolsó szűkítés."

A magyar női röplabda válogatott szombaton 19 óra 30 perctől lép először pályára a görögök ellen. A mérkőzéseknek az Aréna Savaria ad otthont, a belépés ingyenes lesz.