Hírek

Különlegességek zenekedvelőknek

2010. szeptember 07., 16:21
Mahler VII. szimfóniájával, Fischer Iván vezényletével indítja az új évadot a Savaria Szimfonikus Zenekar, de egész évben különlegességgel várják a zenekedvelő közönséget. Újdonságként indulnak el a kamarazenei és az operaelőadások, de visszatérnek a hollywoodi klasszikusok is a Bartók Terembe.
Különlegességek zenekedvelőknek

Az új évadról kedden tartott sajtótájékoztatót a zenekar igazgatója.

Már az év attrakciójaként megjelenő operabérletes előadásokra készítik fel a Bartók Terem színpadát. Átalakításra van szükség, hogy a közönség jól lássa majd a művészeket.

Nagy kihívás előtt áll a zenekar - mondja az igazgató. Elsőként Verdi Don Carlosát fogják előadni, ahol igazi sztárparádéra lehet számítani. Petro János vezényli a zenekart, mellette a Magyar Állami Operaház művészei bújnak a főszereplők bőrébe.

Mérei Tamás igazgató, Savaria Szimfonikus Zenekar
"Így Tokodi Ilonát, Molnár Andrást a címszerepre, vagy Kovács Kolost említeném II. Fülöp király szerepére, de a természetesen helyi kötődése is lesz az énekeseknek, ugyanis Magyar Szilvia lesz az Eboli, ami jelentős szerepe az operának, de természetesen Czeller Krisztina is többször megjelenik majd az operában."

Az első operaelőadás szeptember 25-én lesz, ezt megelőzi majd a szintén debütáló kamarazenei produkció. Szeptember 20-án a Bozsodi Quartett és a pécsi Villányi Vonós 4-es közös koncertjén szórakozhat a közönség. Az idén 21 bérletes és várhatóan 15 bérleten kívüli előadást tart a zenekar. A tavalyi sikeren felbuzdulva októberben újra megrendezik a Hollywood Classics koncertet, ahol olyan filmek betétdalai csendülnek fel, mint az Elemi ösztön, a Vissza a jövőbe, vagy az Indiana Jones. Az est műsorvezetői Dobó Kata és Stohl András lesznek.