Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Közeleg a karnevál

Adásban volt: Augusztus 11.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás
Tógába öltözött időutazók, nyárson forgó sült malac, kemencében sült langalló, nagy csaták, remek fellépők. Ez vár a szombathelyiekre és a turistákra a jövő héten kezdődő Savaria Történelmi Karneválon. Idén 10 helyszín ad otthont a 11. alkalommal életre hívott rendezvényen.

120 ezer ember válogathat kedvére 70 kézműves portékái közül az öreg város vásárán, mutatványosok, csepűrágok mulatságán vehet részt és jelmezbe öltözve vonulhat fel Savaria utcáin.

"Két felvonulás lesz, pénteken hat órától, szombaton este 8 órától." Ezt már Szommer Ildikó karneváligazgató mondja a rendezvény leglátványosabb eseményéről, amelynek történelmi motívumait szakértők kommentálják majd. Az augusztus 20-ai felvonulás rendhagyó lesz, az államalapítás ünnepén a Királyok menete köszönti Szent István emlékét. Ez a legkedveltebb programja a háromnapos rendezvénynek.

Szommer Ildikó - karneváligazgató
"10 helyszín, 210 program várja a látogatókat és további 6 kísérőhelyszín, amelyek közel helyezkednek el a karneváli területhez.

Idén több változás is lesz a karneváli helyszíneken. A művészetek utcája kiegészül civil korzóvá, itt helyi civil szervezetek mutatkozhatnak be. A Borok utcájában nem lesz nagyszínpad, helyette kisebb pódiumon lépnek fel a zenészek. Itt nyitja meg kapuit a középkori casinó is, ahol régi szerencsejátékokat próbálhatnak ki a karneválozók. A már megszokott programok mellett több új fellépő műsora is színesíti a forgatagot.

Grünwald Stefánia - igazgató, AGORA
"Idén 3 új külföldi zenekar fog bemutatkozni Szombathelyen, akik Magyarországon is most játszanak először. Az egyikük egy ír zenét játszó francia zenekar lesz, a másik egy bolgár fúvószenekar, akikről azt hallottam, hogy Boban Markovicék nyomdokába járnak, sőt már túl is szárnyalták őket."

A háromnapos rendezvény már csütörtök este elkezdődik. A nyitórendezvényen a Savaria Szimfonikus Zenekar műsorát lézershow kíséri, majd az Ocho Macho lép színpadra.

Karneváli programok >>>


2010. augusztus 11.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében