Hírek

Sétány épül - Felújítják az Arany-patak partját

2019. március 19., 14:35

A napokban megkezdődik az Arany-patak medrének felújítása a Liget utcai fahíd és a Rohonci út közötti szakaszon. Sétányt alakítanak ki, napozóteraszokat építenek és parkosítanak. A beruházást az önkormányzat saját forrásból valósítja meg.

Sétány épül - Felújítják az Arany-patak partját

Meredek partvonal, növényzettel gazdagon benőtt, szűk meder, ahol a víz csak itt-ott válik láthatóvá - most még így néz ki az Arany-patak Sportliget mögötti szakasza, amely hamarosan megújul. Szélesítik a patakmedret, lépcsős teraszokat, kavicszátonyokat, halrámpákat alakítanak ki. Épül egy térköves sétány, a kocogókat gyepes futópálya várja majd, és vízbe helyezett tipegők biztosítják az átjárást a Csónakázó-tó felé. Megközelíthetővé, élményszerűvé válik a part, így további elemekkel bővül az itteni rekreációs övezet.

Puskás Tivadar - polgármester
"Mintegy 600 méter hosszan a bal partot burkoljuk, és olyanná tesszük, amely a közönség számára használhatóvá válik, napozóterasz lesz, sétálóutak lesznek."

A közgyűlés a 2018-as költségvetésben biztosított anyagi forrást a fejlesztéshez.

Illés Károly - alpolgármester
"Az Arany-patak revitalizációja részben kapcsolódik a Sportliget felújításához, bár attól elkülönül, ez egy teljesen más projekt, az önkormányzat saját költségvetési forrásból hajtja végre a beruházást, mintegy 40 millió forintból."

A munkaterület átadása megtörtént, a kivitelezés a napokban elkezdődik, és várhatóan őszre befejeződik.