MNB - 2
MNB

Hírek

Sikeres Uniós Pályázatokat Előkészítő Rendezvénysorozat

2015. július 08., 19:17

Veszprém, Debrecen, Eger és Szeged után Szombathelyre érkezik jövő kedden és szerdán a SUPER. Ennek célja az információátadás, hogy a 2020-ig tartó fejlesztéspolitikai ciklusban a lehető legtöbb forrást lehívhassák a kis- és középvállalkozók.

Sikeres Uniós Pályázatokat Előkészítő Rendezvénysorozat

Elsősorban uniós forrásokra pályázó vállalkozókat, vállalkozóvá válást tervezőket, de a szélesebb közönséget is várják a roadshow-ra a szervezők, hiszen ismert üzletemberek is megosztják majd a gazdasági szektorban szerzett tapasztalataikat az érdeklődőkkel.

12 000 milliárd forint uniós forrás érkezik Magyarországra 2020-ig. Ennek a felhasználási szabályaival is megismerkedhetnek a résztvevők, választ kaphatnak arra, hogy a kormány milyen célok mentén teszi  elérhetővé ezt az összeget a kis- és középvállalkozók számára.

A telefonnál: Csepreghy Nándor helyettes államtitkár
“Két nagyon fontos célt kell az egész országban figyelembe venni: hogyan leszünk képesek hosszú távon fenntartható piaci munkahelyeket teremteni,  és hogyan leszünk képesek egyre több magyar gazdasági szereplőt nemcsak a hazai versenyben megerősíteni, hanem abban is, de a világpiacon is meg tudjon jelenni, a régió országaiban, ami Szombathelyen az osztrák piac elérését jelenti.”

Július 14-én, kedden fejlesztéspolitikai szakelőadásokat tartanak a Városházán. Itt lesz az uniós fejlesztésekért, illetve az uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, továbbá a kereskedelmi és iparkamara elnöke is. Másnap motiváló előadásokat hallgathatnak az érdeklődők például a Cserpes Sajtműhely vagy a Kistücsök étterem tulajdonosától. Szó lesz a vállalkozó nőkről, fiatalokról, a tehetségek felkarolásáról és az európai innovációs trendekről is.

A rendezvényhez a Fő téren mindkét nap családi programok kapcsolódnak majd.