MNB
MNB - 2

Hírek

Sima győzelemmel nyitotta a Falco a középszakaszt

2019. április 11., 16:36

Magabiztos hazai győzelemmel kezdte a bajnokság középszakaszát a Falco-Vulcano Energia KC kosárlabdacsapata. A felsőházban szereplő szombathelyiek a Jászberény gárdáját küldték haza 31 pontos vereséggel.

Sima győzelemmel nyitotta a Falco a középszakaszt

A sérüléséből felépült Balmazovics tripláinak köszönhetően parádésan kezdte a Jászberény elleni derbit a Falco: a kőkeményen védekező  szombathelyiek az 5. percben már 10:0-ra vezettek és ezt az előnyt lényegében az első negyed végéig meg is tudták tartani. A félidő zárásakor pedig már közel 20 ponttal jártak előrébb Bíró Olivérék. A játék képe térfélcserét követően sem sokat változott, bár a vasiak ekkor már nem erőltették annyira a kosárszerzést. A vendégek ennek ellenére sem tudtak szűkíteni a különbségen és így végül 91:60 arányú vereséggel távozhattak az Aréna Savariából.

Bíró Olivér - kosárlabdázó, Falco-Vulcano Energia KC
“Úgy gondolom, hogy nagy energiát fektettünk a meccs kezdésébe. Elkaptunk egy jó ritmust. Ez a jó védekezésünknek volt köszönhető. Ezzel megalapoztuk a támadásunkat is, és a végére elég sima mérkőzés lett.”

A jászberényi együttesből Coleman sérülés miatt hiányzott, a második negyedben pedig a játékvezetők második sportszerűtlen hibája miatt kiállították Pantelicset. Így pedig már esélye sem maradt a vendégcsapatnak a fordításra.

Cseh György - kosárlabdázó, Jászberényi KSE
“Gratulálok a szombathelyi csapatnak, mert abszolút megérdemelték a győzelmet. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Gyakorlatilag az egész meccsen nem is volt esélyünk a győzelemre, mert az elején 10:0-al kezdtünk. Ráadásul a második negyed közepén Pantelicset is elvesztettük.”

A Falco gárdája győzelmének köszönhetően továbbra is a tabella harmadik helyén áll. A sártga-feketék legközelebb szombaton 18 órakor lépnek pályára, még pedig az ötödik PVSK otthonában.