MNB
MNB - 2

Hírek

Simán nyert a kosárlabda-válogatott Szombathelyen

2019. február 26., 14:51

Győzelemmel zárta a világbajnoki selejtezősorozatot  a magyar férfi kosárlabda-válogatott. Váradiék 84:65-re verték az Aréna Savariában a horvátokat és így a negyedik helyen végeztek csoportjukban. Az már pénteken Olaszországban eldőlt, hogy a továbbjutásról lemaradtak.

Simán nyert a kosárlabda-válogatott Szombathelyen

Pénteken Olaszországban 75:41-re kapott ki a magyar válogatott és azzal lényegében el is dőlt, hogy a szombathelyi horvátok elleni összecsapásnak az erkölcsi sikeren túl különösebb tétje nem maradt. Ennek megfelelően mindkét gárda felszabadult játékkal kezdett. A magyarok közül különösen Vojvoda volt elemében, aki tripláival az első negyed végéig nyolcpontos előnyhöz segítette együttesét. A második 10 percet Eilingsfeld hármasa vezette be és ez olyan lendületet adott a magyaroknak, hogy a nagyszünetben már 48:33-ra vezettek. Térfélcserét követően mindkét gárda picit visszavett a tempóból, ennek köszönhetően a 15-20 pontos különbség állandósult. Így a végén 84:65 arányú hazai győzelmet mutatott az Aréna Savaria eredményjelzőtáblája.

Váradi Benedek - kosárlabdázó, magyar válogatott
“Nagyon felszívtuk magunkat, tudtuk, hogy mire számíthatunk a horvátoktól. Én azt gondolom, hogy ez egy hatalmas csapatsiker. Negyedik helyen végeztünk a csoportban. bentmaradtunk a legjobb 16-ban Európában. Ez egy nagyon jó teljesítmény tőlünk. Tényleg mindenki szívét-lelkét kitette a pályára. Gratulálok mindenkinek és köszönjük a fantasztikus szurkolást Szombathelynek.”

A magyar válogatott az olaszországi katasztrofális teljesítmény után komoly tartásról tett tanúbizonyoságot. Ivkovics Sztoján tanítványai Szombathelyen remek játékkal rukkoltak ki és teljesen megérdemelten arattak fölényes győzelmet a határozottan jó erőkből álló horvát csapat ellen.

Ivkovics Sztojan - szövetségi kapitány, magyar válogatott
“Olaszország után bementem az öltözőbe és mondtam a srácoknak, hogy büszke magyarok vagyunk. Megyünk egy arénába, megyünk a mi templomunkba,  és mutassuk meg, hogy velünk senki nem tud cicázni. Szerintem meg is mutattuk egy olyan horvát válogatott ellen, ami ugyanolyan, mint mi: 26 év az átlag.”

Győzelmének köszönhetően a magyar válogatott a horvátokat és a hollandokat megelőzve a negyedik helyen zárta a csoport küzdelmeit. A kínai világbajnokságra a litvánok, az olaszok és a lengyelek utazhatnak majd. A mieink a jó szereplésnek hála kedvezőbb helyzetből várhatják az Európa-bajnoki selejtezők sorsolását.