Hírek

Simán nyertek a Haladás futsalosai a dunaújvárosiak ellen

2019. szeptember 04., 14:30

Az élvonalbeli férfi futsal bajnokság 2. fordulójában a Haladás a Dunaferr gárdáját látta vendégül Szombathelyen. A vasiak vereséggel, az újvárosiak győzelemmel a hátuk mögött várták a találkozót, amelynek egyértelmű esélyesei a hazaiak voltak. Ennek ellenére a vendégek kezdték jobban a mérkőzést, de aztán beindult a Haladás-henger.

Simán nyertek a Haladás futsalosai a dunaújvárosiak ellen

A szombathelyiek zöld, a Dunaferr együtese pedig fehér szerelésben indította útjára a labdát. (12:35-) 8 percet kellett várni az első találatra. Klacsák még nem, Sáhó azonban már nagy nehézségek árán, de be tudta pofozni a labdát a kapuba, ezzel megszerezte a vezetést a Dunaferr. (13:18-) Ez azonban tiszavirág életűnek tűnt, hiszen a középkezdést követően gyorsan egalizált a Haladás Vas Ádám révén. (18:35-) 3 perccel később Moura Da Silva remek passzát váltotta újabb gólra Gerencsér Antal, ezzel már 2:1 a Szombathelynek. (30:13-) Szünet előtt nem sokkal Dróth növelte 2 gólosra a hazai előnyt, kíméletlen lökete a hosszú alsó sarokban kötött ki. 3:1-es állásnál vonultak pihenőre a felek.

A második etap is Haladás góllal indult. (42:39-) A 23. percben szabadrúgáshoz jutottak a vasiak, a labda mögé Dróth állt, akinek bombájára mozdulni sem tudtak a vendégek, Cseresnyés is már csak akkor eszmélt, amikor a hálóban táncolt a labda - 4:1 a Haladásnak. (46:40-) 2 perccel később Da Silva is újfent beköszönt, éles szögből leadott lövése nyomán már 5:1-re mentek a szombathelyiek. (50:44-) Nem sokkal ezután labdát veszített félpályánál a Hali, a Dunaferr pedig Klacsák révén szépített- 5:2. Ezzel el is lőtte összes puskaporát az Újváros, (1:03:33-) nem úgy a hazaiak, akik még további 3 góllal terhelték Cseresnyés kapuját. (1:09:08-) A végeredmény: Haladás - Dunaferr 8:2.

Calvo Rodriguez Juan Ramon - vezetőedző, Haladás VSE
"Nagyon jól játszottunk az első félidőben. Sajnos az első gólt mi kaptuk, amikor előtte már voltak nagyon világos helyzeteink, és nem volt könnyű az első félidő, de utána már a 2. félidőben sikerült kialakítani a nagy különbséget. Szerintem jól játszottunk, jól védekeztünk, jól támadtunk és úgy játszottunk, mint egy igazi csapat."

A több sebből vérző dunaújvárosi csapat mestere nem volt elégedetlen játékosai teljesítményével.

Fehér Zsolt - vezetőedző, Dunaferr
"Azt kell, hogy mondjam, hogy sajnos van ennyi a 2 csapat között jelen pillanatban, náluk 4 kiváló külföldi Dróth Zolival felállva, jobb infrastruktúrával, mi 4 fiatallal felállva, 5 sérült játékossal a keretben nagyon nehéz dolgunk volt ma. Büszke vagyok a játékosokra, mert ettől függetlenül megtettek mindent, sajnos ahogy mondtam ennyi van a 2 csapat között jelen pillanatban."

A Hali legközelebb hétfőn 19 óra 30 perckor lép pályára a Népligeti Sportcentrumban az alaposan megerősített és bajnoki álmokat dédelgető FTC ellen.