Hírek

Simán verte a sereghajtót a Viktória

2019. március 14., 13:05

Gólnélküli első félidőt követően magabiztos, 3:0 arányú győzelmet aratott a sereghajtó MLE otthonában a Haladás-Viktória FC élvonalbeli női labdarúgócsapata. A szombathelyiek sikerüknek köszönhetően továbbra is harcban állnak a dobogós helyezésekért.

Simán verte a sereghajtót a Viktória

Az NB I-es női labdarúgó-bajnokság első tavaszi fordulójában a tabella utolsó helyén álló MLE csapatához látogatott a negyedik pozíciót elfoglaló Viktória FC. Némi meglepetésre a 0:0-ára végződő első félidőben nem tudott előnyt szerezni a jóval esélyesebbnek tartott szombathelyi alakulat. Ebben a nehezítő külső körülményeknek is nagy szerepük volt.

Dömsödi Petra - labdarúgó, Haladás-Viktória FC
“Jobbra számítottam. Ezt nem a saját csapatomra mondom és nem is az ellenfél csapatára. Nagyon nehezek a külső körülmények. Gondolok itt a nagy szélre és a pálya talajára, ami nem igazán jó sajnos.”

Térfélcserét követően viszont már így is kijött a két gárda közötti tudásbeli különbség. Az 56. percben Szakonyi Emese szerzett vezetést a szombathelyieknek, nem sokkal később pedig Tóth Alexandra növelte a előnyt. A 3:0-ás végeredményt pedig Siklér Kinga állította be hosszabbítás pillanataiban, amikor 7 méterről lőtt a kapu jobb alsó sarkába.

Simon Attila - vezetőedző, Haladás-Viktória FC
“Rossz felfogásban kezdtünk és rosszul játszottuk végig az első félidőt. Szinte helyzetet sem tudtunk kialakítani. Aztán a második félidőben rendbe tettük az egész védekezésünket és a támadójátékot is. A három gólon kívül háromszor tudtuk szinte a gólvonalig bevezetni a labdát és azon kívül is voltak átlövési kísérleteink és helyzeteink.”

Magabiztos sikere ellenére a Viktória FC maradt a tabella negyedik helyén, ugyanis a nagy rivális Diósgyőr óriási meglepetésre az MTK otthonában tudott 2:0-ra nyerni. A szombathelyiek legközelebb hazai pályán fogadják az utolsó előtti Szent Mihály együttesét. A találkozó egyértelműen a kötelező győzelem kategóriába tartozik.