Hírek

Simán verte a Szegedet a Falco KC

2020. január 13., 14:17

Erőltetett menetben van a Falco, amely a Bajnokok Ligája mellett a hazai bajnokságban is jól szerepel. A hétvégén a Szeged sem bírt a címvédővel.

Simán verte a Szegedet a Falco KC

A Zaragoza elleni BL-mérkőzést követően ismét élvezhette a szurkolók támogatását a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttese, amely a Szeged gárdáját fogadta a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján. Az esélyekkel dacolva a vendégek kezdték jobban a találkozót. Először Asbury talált be közelről, majd Milijasevic hárompontosával meglépett 7-2-re az alföldi együttes. A pontatlan dobásokat követően szigorított védekezésén a Falco és az ellenfél palánkja alatt is szép lassan elkapta a fonalat. Váradi is elsüllyesztett egy trojkát, ezzel pedig a vezetést is átvette a címvédő, 12:9-re módsult az állás. A nagyszünetig még akadozott a gépezet, de a szombathelyi vezetés nem forgott veszélyben. A magyar válogatott Filipovty és Perl kettőse repítette a csapatot, a nagyszünetben hét ponttal állt jobban a Falco. A sárga-fekete szimpatizánsok örömére nagy rohammal indult a második félidő. Egy 9:0-ás rohamot követően a lényegi kérdés el is dőlt. Lake duplájánál már állva ünnepeltek a szurkolók, pedig egy negyed még hátra volt. Egyedül Asbury okozott gondot, aki 20 pontjával a mezőny legeredményesebbje lett. Ennek ellenére a Falco a második félidőben nyújtott játékával könnyed győzelmet aratott.

Filipovity Marko - játékos, Falco KC
"Nem volt sok időnk felkészülni, de ismertük az ellenfél csapatát. Igazából a saját játékunkra kellett koncentrálni hazai pályán. Nem hiszem, hogy ez meglepetés ez a nagy arányú győzelem. Minden jól sikerült, sokan játszottak, sokan pályára léptek, úgyhogy mindenképpen pozitív."

Perl Zoltánék szerda este ismét a nemzetközi porondon bizonyíthatnak. A BL-ben a Bonn otthonában lépnek parkettre a győzelem reményében.