Hírek

Snapszer verseny

2018. március 08., 16:47

Az egyik legrégebbi közösségi játék a kártya, ezért a világ minden pontján ismerik. A szombathelyi szépkorúak is előszeretettel játsszák.  A hagyományos snapszer versenyre most is nagy volt a érdeklődés.

Snapszer verseny

A Barátság utcai nyugdíjas klub kártyapartijára sokan érkeztek. Váradi Adolf is mindig részt vesz a versenyeken, gyerekkora óta kártyázik, már rutinos játékos.

Váradi Adolf
“Bekerültem 17évvel ezelőtt a nyugdíjas klubba, ott újra előjött a kártya, egyre élvezetesebb időtöltés volt.”

Közel harminc résztvevő érkezett, hogy snapszerezzen. A kártyások szenvedélyesen  keverték lapjaikat, és minden szerencséjüket, tudásukat bevetették a győzelem reményében.

Koroknai Anikó- klubvezető
“A városban az intézményünk 5 idősek klubját működtet, minden idősek klubjában vannak kártyapartik, de negyed évente szoktunk olyan kártyapartikat is tartani, amire minden klubot várunk szeretettel. Egy kicsit, hogy megmérettessenek egymás között, hogy melyik klubban vannak jobb kártyások, másrészt pedig egy nagyon jó alkalom arra, hogy a klubok között a barátságokat, a kapcsolatokat építsük és fenntartsuk.”

A kártyajáték is közrejátszhat az idősek szellemi frisseségének fenntartásában.

Kocsis Lászlóné
“Megmondom őszintén, hogy amióta nyugdíjba jöttem, tehát durván 3 éve, bekerültem a nyugdíjas klubba és ott játszották, és megtanultam, és azóta kártyázok. Nagyon jó, mert ugye a gondolkodásunk, tehát az eszünket kell használni ahhoz. Oda kell figyelni, és ez ugye már a mi korunkba, meg hát még ídősebbeknek. Ez nagyon hasznos, hogy tényleg egy szellemi “

A nyugdíjas klubok fontosnak tartják, hogy az időseknek különböző mozgással, és szellemi frissességük karbantartásával kapcsolatos programokat szervezzenek.