MNB - 2
MNB

Hírek

SOCIETAS - Baloldali Ifjúsági Mozgalom Vas megyei Szervezete - sajtóközlemény

2010. november 15., 13:16

A Fidesz - KDNP megyei képviselői tartsák be esküjüket.  Az elmúlt hetekben több olyan lépést tett Orbán Viktor és a "népnemzeti együttműködés" Kormánya, amely a jogállamiságot, 20 éves demokráciánkat veszélyezteti. A magánnyugdíj-pénztári megtakarítások felélése, indok nélküli politikai tisztogatás a közszférában, a felsőoktatási törvény egyoldalú módosításának terve és a sajtószabadság felszámolása mind olyan ügyek, amelyek miatt szervezetünk megszólalt az elmúlt hetekben.

 

A Fidesz-KDNP Kormány láthatóan hetente ront rá a magyar társadalomra képtelenebbnél-képtelenebb ötleteivel. Emlékszünk még arra az emberre, aki fiatalon a szabadságért küzdött. Most mégis Ő és Kormánya korlátozza a jelen és a felnövő generációk lehetőségeit. Ellenzékben a Fidesz-KDNP képviselői sok ígéretet tettek! Mára nem elég, hogy az ígéretekről kiderült csak üres, semmitmondó kampányfogások voltak, még korlátozzák is a nemzet szabadságát, demokratikus alapértékeinket veszik semmibe.

Látjuk, helyi szinten sem jobb a helyzet. Az ország többségében a Fidesz vezette önkormányzatok ugyanazt hajtják végre kicsiben, mint amit Orbán Viktorék nagyban. A tiltakozók hangja egyre erősebb, sokan most eszmélnek rá arra milyen a Fidesz valódi arca.

A SOCIETAS – Baloldali Ifjúsági Mozgalom megyei szervezetei ezúton emlékeztetik a Fidesz-KDNP helyben megválasztott országgyűlési képviselőit esküjükre. Azon belül is két mondatra hívjuk fel a figyelmüket:

„...a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy képviselői tisztségem ellátása során hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek;
az Alkotmányt és a többi jogszabállyal együtt megtartom és megtartatom..."
A következő hetekben és a jövőben is kérjük a megye fideszes képviselőit, ne szegjék meg többször esküjüket, valamint az együttműködés és a kampányban ígértek jegyében, ne korlátozzák Magyarország demokratikus működését! Amennyiben ez nem történik meg, nem beszélhetünk nemzeti együttműködésről, hanem kemény Diktatúráról.

A Magyar Köztársaság Alkotmánya 2. § (3). bekezdése szerint:

"Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni."

Figyelmeztetjük a Fidesz - KDNP megyei képviselőit, ne éljenek vissza felhatalmazásukkal! Mindent elkövetünk azért, hogy mi és a minket követő generációk valóban szabadságban éljenek!

Tisztelettel,

SOCIETAS - Baloldali Ifjúsági Mozgalom Vas megyei Szervezete

 

Szombathely, 2010. november 15.